TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  02.04.2020 08:00:16

V Česku je 3589 potvrzených případů nákazy koronavirem, 39 lidí nemoci Covid-19 podlehlo

V Česku už je celkem 3589 lidí, u kterých testy potvrdily nákazu koronavirem, 39 z nich podlehlo onemocnění Covid-19, 61 se vyléčilo. Modely předpovídají, že u nás do konce dubna bude 14 tisíc potvrzených případů. Vláda se i ve středu zabývala celou řadou bezpečnostních opatření, umožnila například odklad splátek úvěrů a hypoték.

- Potvrzených případů nákazy je v Česku už 3589, 39 lidí podlehlo onemocnění Covid-19, 61 lidí se zatím vyléčilo

- Vláda schválila návrh, podle kterého musí banky i nebankovní instituce umožnit klientům odklad splátek úvěrů a hypoték

-Lidé, kteří kvůli koronavirové krizi nemohou zaplatit nájem, nemohou být vyhozeni z bytu

- Podle aktuálních modelů bude v Česku na konci dubna kolem 14 tisíc případů

- Firmy v nájmu mohou zažádat o odklad nájemného až do konce června

- Vláda uvolnila omezení provozu maloobchodů, od čtvrtka mohou být otevřené obchody s domácími potřebami, které nabízí ochranné prostředky

- Nouzový stav může být prodloužen o 30 dní

 

Ministerstvo zdravotnictví v noci na čtvrtek aktualizovalo informace o šíření koronaviru v Česku. Celkem u nás bylo potvrzeno 3589 případů nákazy. Ve středu ráno to bylo 3308, za 24 hodin tak přibylo 281 nových případů. Nemoci Covid-19 už podlehlo 39 lidí, 61 pacientů se vyléčilo.

 

Aktuální modely hovoří o tom, že by v České republice v půlce dubna mohlo být kolem osmi tisíc potvrzených případů, na konci dubna to pak může být až 14 tisíc.

 

Ve středu schválila vláda další bezpečnostní opatření, která mají za úkol pomoci v boji s šířením koronaviru, další pak mají zmírnit následky krize. Nově musí banky i nebankovní instituce umožnit odklad splátek některých úvěrů a hypoték.

 

Podobná situace je s nájmy. Ministerstvo pro místní rozvoj rozhodlo, že pokud lidé nemohou z důvodu koronavirové krize zaplatit nájemné, nemohou být vyhozeni z bytu. Nutné je, aby prodlení vzniklo až v současné situaci kvůli koronavirové krizi. Je třeba zdůraznit, že se jedná pouze o odklad, nejde o odpuštění nájemného.

 

Ve středu se také řešil nouzový stav, ten v Česku aktuálně platí do 11. dubna, Ústřední krizový štáb navrhl prodloužení o dalších 30 dní, což následně podpořila i vláda, která předloží Sněmovně návrh na prodloužení nouzového stavu až do 11. května.

 

 

 

Velké obavy vyvolává šíření koronaviru v domovech pro seniory a v dalších zařízeních sociální péče. V současné chvíli se testují nově příchozí pacienti, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch chce také pravidelné testování zaměstnanců.

 

Celosvětově už se koronavirem podle Univerzity Johna Hopkinse nakazilo přes 937 tisíc lidí, nejhorší situace je ve Spojených státech amerických, které evidují přes 216 tisíc případů. Celkově zemřelo přes 47 tisíc lidí, jen v Itálii podlehlo nemoci Covid-19 přes 13 tisíc lidí. Už téměř 194 tisíc lidí se z nemoci vyléčilo, z toho 76 tisíc vyléčených je v Číně.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688