TNBiz (TN.cz)
Z regionů  |  31.03.2020 00:00:00

Virus postihl další domov důchodců, v Litoměřicích se nakazilo 52 seniorů

Ani s přísnými opatřeními se nedaří seniory, kteří jsou rizikovou skupinou, ochránit před nákazou koronavirem. V litoměřickém domově důchodců testy potvrdily nemoc 52 seniorům. Jeden z nakažených pacientů zemřel.

V litoměřickém Domově U Trati, který je zařízením pro seniory, celkem žilo 72 klientů. Koronavirem se nakazila většina z nich - testy nemoc potvrdily u 52 důchodců. Většina z nich má mírný průběh a nevykazuje závažné příznaky.

Šest seniorů ale skončilo v litoměřické a ústecké nemocnici, jeden z nich nakonec zemřel. "Muž byl několik dní hospitalizován na infekčním oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Nákaza novým typem koronaviru nebyla hlavní příčinou úmrtí, jednalo se o onkologického pacienta s řadou dalších interních chorob," uvedlo Centrum sociální pomoci Litoměřice na svých stránkách. 

Covid-19 se potvrdil i jednoho zaměstnance. Testům se podrobil i zbytek personálu. "Na výsledky testování ošetřujícího personálu stále čekáme," uvedlo centrum. Většina klientů podle něj zůstává v péči personálu Domova U Trati. Celé zařízení je nicméně v karanténě. "Zaměstnanci se tam na nezbytně nutnou dobu nastěhovali," dodalo centrum.

Sociální pracovnice postupně informují rodiny nakažených důchodců. "Všichni doufáme, že bude brzy lépe. Nezapomínejme, že v těžkých dobách i pozitivní mysl může pomoci v uzdravování, i když je nesmírně těžké si ji uchovat," vzkazuje lidem starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč. 

"Veřejnost a rodinné příslušníky našich klientů žádáme především o shovívavost a taktéž o zamezení šíření nepravdivých zpráv telefonicky našim klientům. Věřte, že to poslední, co nyní potřebují, jsou domněnky a smyšlené tragické scénáře. Sociální izolace je pro naše seniory velmi složitá a citlivá – mějte, prosím, na paměti, že od nás, jakožto od personálu vykonávajícího sociální službu, mají veškeré potřebné informace o vývoji situace v našem domově i okolí," vyzvalo lidi centrum.



TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688