mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  29.03.2020 12:04:00

Turecko - pozastavení mezinárodních letů, omezení vnitrostátní přepravy - koronavirus

Turecko - pozastavení mezinárodních letů, omezení vnitrostátní přepravy

29.03.2020 / 10:21 | Aktualizováno: 29.03.2020 / 12:04

Upozorňujeme, že od 28.03. dochází k razantnějšímu postupu trecké vlády vc bojhi proti koronaviru a dochází k pozastavování mezinárodních letů a omezování/pozastavování vnitrostátní přepravy.

Upozorňujeme, že informace nemusí být aktuální v daný čas a v dané situaci z důvodu velmi rychlého vývoje situace v dopravě. Z toho důvodu nemohou být právně závazné a je nutné je zvažovat pro základní orientaci. Vždy je potřeba se řídit aktuálními pokyny tureckých úřadů.

MEZINÁRODNÍ PŘEPRAVA

V noci z 27.3. na 28.3. turecký prezident oznámil pozastavení veškeré mezinárodní přepravy. Veškeré turecké aerolinyk dočasně pozastavili veškeré mezidnírodní lety. Přes toto opatření je však možné, že v minimální rozsahu budou některé mezinárodní lety operovány. Stav odletů lze konzultovat na stránkách Letiště Istanbul (IST). Pro případné využití letu z Istanbulu je potřeba ověřit s danou aerolinkou, zda-li je let operován.

Istanbulské letiště Sabiha Gokcen (SAW) je pro všechny lety uzavřené.

VNITROSTÁTNÍ PŘEPRAVA

Upozorňujeme, že rozhodnutím prezidnta turecké republiky jsou vytvořeny tzv. místní pandemické rady. Pro cestovnání mezi městy jednotlivých provincií bude od 28.03. 17:00 nutné povolení k cestě, vydané "Radou pro cestovní povolení" (Seyahat Izin Kurulu’ndan, Travel Permit Council), která by dle informací Ministerstva vnitra měla spadat pod úřad guvernéra jednotlivých provincií. Vyjímky na základě povolení jsou v případech lékařského rozhodnutí z důvodu ošetření, pohřeb v první úrovni příbuzných, závažného zdravotního stavu a dalších důvodů. Zde lze přímo konzultovat informace Ministerstva vnitra: https://www.icisleri.gov.tr/koronavirus-tebdirleri-kapsaminda-sehirlerarasi-otobus-yolcu-tasimaciligi-ile-ilgili-ek-genelge

LETECKÁ DOPRAVA (vyžadováno povolení pro cesty mezi regiony)

Aerolinky Turkish Airlines významně omezili vnitrostátní lety - dopravu budou zajišťovat pouze mezi vybranými vnitrostátními detsinacemi.

  • Omezení letů Turkish Airlines: https://www.turkishairlines.com/en-tr/announcements/coronavirus-outbreak/cancelled-flights/
  • Opatření v rámci přepravy: https://www.turkishairlines.com/en-tr/announcements/coronavirus-outbreak/travel-restrictions/

Aerolinky Pegasus Airlines pozastavili veškeré vnitrostátní lety.

AUTOBUSOVÁ PŘEPRAVA (vyžadováno povolení pro cesty mezi regiony)

Regionální atobusová přeprava je od 28.03. výrazně omezena, ve většině případů i pozastavena. Stav autobusové dopravy lze sledovat na webových stránkách jednotlivých dopravců, jako např. Kamil Koc, Pamukkale, Metro Turizm, aj.

ŽELEZNIČNÍ PŔEPRAVA (přeprava mezi regiony pozastavena)

Společnost TCDD(Železnice Turecké republiky) od 28.03. pozastavuje vešerou rychlostní a regionální železniční dopravu v Turecku, v provozu zůstávájí pouze místní vlůaky Marmaray v Istanbulu a Başkentray v Ankaře, vi., tiskové prohlášení TCDD: http://www.tcddtasimacilik.gov.tr/uploads/koronavirus-salgini-nedeniyle-tren-seferlerinin-gecici-olarak-iptali_2.pdf

OBECNÁ OMEZENÍ

  • Cestující v meziměstské přepravě mohou být testování na příznaky onemocnění jako je kašel a horečka při vjezdu a výjezdu z města. Pokud budou zjištěny stopy onemocnění, mohou být všichni pasažéři vozidla vzati do karantény.
  • Ve veřejné dopravě je povinnost sezení samostatně a dodržovat odstup jednoho metru mezi cetujícími.
  • Je možné, že se začnou v jednotlivých městech/regionech zavádět restrikce vycházení.

UPOZORŃUJEME, ŽE UVEDENÉ SE MŮŽE ROZHODNUTÍM TURECKÝCH ÚŘADŮ MĚNIT A TO I BEZ PÍSEMNÉ NOTIFIKACE. PRÁVNÉ ZÁVAZNÉ JE VŽDY ROZHODNUTÍ TURECKĆH ÚŘADŮ A PŘEPRAVNÍCH SPOLEČNOSTÍ.

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688