Bazarové lednice = za nižší peníze vyšší model

REKLAMA       Inzerce, 29.3.2020

Hodně lidí dá i při nákupu domácích spotřebičů a elektroniky na to, co je v módě, co takzvaně frčí – vysoce hodnocené značky a nejnovější modely. Typické je to především v oblasti mobilních telefonů - cena nejnovějších modelů bývá neúměrná tomu, co od nich potřebujeme. Sice takový teenager bude chvíli in s vyhlíženým novým typem mobilu, ale v krátké době se vyrojí spousta podobných modelů od jiných značek, které budou stejné technické vymoženosti nabízet za výrazně nižší cenu.

Ale co si budeme namlouvat, na mobil dnes nahlížíme jako na opravdu spotřební zboží a také doplněk, říkejme třeba módní doplněk, který by měl kromě technických parametrů splňovat i určité požadavky na podporu naší image. Kdežto domácí spotřebiče přece jenom řešíme z jiného pohledu. Přístup k nákupu takového typu domácího spotřebiče, jako je lednička bude jiný než u mobilu - přestože dnes možná některé mobily stojí i víc, než lednička.

Taková lednice je nejen součástí kuchyně - vnímáme ji jako nábytek, je to součást zařízení bytu, které by nám mělo chvíli vydržet. Asi ne navěky, ale přece jen na delší dobu než třeba takový mobil. A rozhodně při koupi lednice nebudeme sledovat, co teď právě frčí, spíše se budeme zajímat o to, dostat za peníze, které jsme připraveni za ledničku dát, dostat co nejlepší značku nebo model.

Podívat se v tu chvíli i na bazarové ledničky vůbec není od věci, ba naopak, a má to více důvodů:

  • můžete si za stejné peníze vybrat vyšší typ spotřebiče, bez čekání na slevu
  • znamená to možná trochu užší výběr, ale přesto najdete všechny možné modely, ve stejné kvalitě jako nové
  • nehledě na hledisko šetrnosti k okolí – schovejme si nějaké ty řeči o ekologii, ale proč nedat šanci i výrobkům, které nemají žádnou vadu, ale prostě nepřišly rovnou z továrny, opravdu kvůli nám musí vyrobit úplně nový kus?

Abyste si byli svou volbou zcela jisti, můžete se sami rozhodnout, jestli trváte na tom, že se bude jednat o nové zboží, jehož koupi si zákazník rozmyslel či sloužilo k předvádění (kategorie rozbaleno), nebo zboží použité a vrácené, nebo lednice zánovní, tedy krátce používané. Vždyť u všech bazarových lednicích platí záruka, kterou si můžete podle svého uvážení prodloužit nebo si objednat možnost okamžité výměny, takže se zbavíte i toho zlomku nejistoty, který u koupi bazarového zboží můžete mít.

Ale naopak to potěšení, když se vám v této kategorii podaří „ulovit“ super značku nebo špičkový model s mnoha funkcemi a vychytávkami, které vaše předchozí lednička ani zdaleka neměla!

Pořád se můžete rozhodovat podle ceny lednice, značky, energetické třídy, dívat se na její kapacitu (od malé po americkou velelednici), jestli má mrazák, jaké lednice nabízí další funkce, které byste ocenili. Nemusíte opominout ani estetická hlediska, jako je barva, tvar, směr otevírání dveří. I mezi bazarovými lednicemi si můžete vybírat a najít přesně takovou, kterou jste si představovali u vás doma v kuchyni.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně