TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  25.03.2020 16:47:37

Ven už jen ve dvou, na chaty vůbec. Ministr v tichosti upravil nařízení


Ministerstvo zdravotnictví upravilo nařízení o omezeném pohybu na veřejnosti, aniž by na to upozornilo. Podle nového bodu už nesmí lidé na veřejných místech pobývat ve více než dvou. Ministerstvo také nařídilo pobývat až na výjimky v místě svého bydliště, znamená to tedy konec cest na chalupy.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch podepsal upravenou verzi mimořádného nařízení už v pondělí, platit začala od úterních 6:00. Vláda ani ministerstvo ale nikde neupozornily na změnu, která se týká počtu lidí, kteří spolu mohou na veřejných místech pobývat. Informoval o tom portál Seznam Zprávy.

"(Nařizuje se) pobývat na veřejně dostupných místech nejvýše v počtu dvou osob, s výjimkou členů domácnosti, výkonu povolání, podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti, účasti na pohřbu, a zachovávat při kontaktu s ostatními osobami odstup nejméně 2 metry, pokud je to možné," stojí v opatření.

V novém dokumentu také ministerstvo nařídilo omezit pohyb na veřejných místech na nezbytně nutnou dobu a mimo pobývat v místě svého bydliště. Výjimku tvoří cesty do zaměstnání, za rodinou, k lékaři nebo do přírody. Chaty a chalupy ale ve výčtu výjimek chybí.

Podle portálu ceska-justice.cz už policie zastavuje auta na hlavní trase z Prahy na Slapy a ptá se řidičů, proč do rekreační oblasti míří. Ty, kteří neuvedou důvod podle usnesení ministerstva, údajně policisté vrací zpět. V případě porušení některého zákazu pak hrozí pokuta až ve výši tří milionů korun.

Nařízení je nově přímo v gesci ministerstva zdravotnictví. Původně přitom opatření odsouhlasila a vydala vláda - v neděli 15. března s účinností od půlnoci na pondělí. Ministerstvo teď omezení pohybu na veřejnosti prodloužilo minimálně do 1. dubna.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688