Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie ve světě  |  08.10.2002 09:49:39

Mlynář chce zvýšit informační a telekomunikační gramotnost


BRNO (ČIA) – Alespoň čtvrtina nejdůležitějších agend veřejné správy by do konce čtyřletého funkčního období současné vlády měla být přístupná s využitím informačních a komunikačních technologií. U příležitosti dnešního zahájení 12. ročníku mezinárodního veletrhu informačních a komunikačních technologií Invex to uvedl ministr bez portfeje Vladimír Mlynář. Ten chce, aby se Česká republika stala středoevropským lídrem v oblasti e-governmentu. Zvýšit by se měl také podíl elektronického obchodu na HDP.

Mlynář bude usilovat o vytvoření skutečně liberálního telekomunikačního prostředí, které by vedlo k poklesu cen pro koncové uživatele. Do čtyř let by také nejméně polovina obyvatel České republiky měla dosáhnout takzvané ICT gramotnosti, to znamená umět bez problémů ovládat informační technologie na uživatelské úrovni. "I kdyby se z těchto cílů podařilo do čtyř let splnit alespoň polovinu, ČR bude o kousek dál," dodal ministr.

Připravované ministerstvo informatiky je podle Mlynáře "těsně před narozením". Jako nejvhodnější termín pro jeho vznik vláda navrhuje 1. leden 2003. O vládou schváleném návrhu novely kompetenčního zákona bude v nejbližších dnech jednat Poslanecká sněmovna. Ministerstvo informatiky bude ústředním orgánem státní správy pro informační a komunikační technologie, pro telekomunikace a poštovní služby. Nový subjekt převezme příslušné kompetence od ministerstva dopravy a spojů, od Úřadu pro veřejné informační systémy a od Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Slavnostního zahájení veletrhu se kromě Mlynáře zúčastnili mimo jiné také viceprezident společnosti Microsoft Corporation Jan Mühlfeit, státní tajemník slovenského ministerstva hospodářství Vladislav Borík, hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek, předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Josef Bednář, prezidentka Svazu obchodu ČR Helena Pískovská, náměstkyně ministra dopravy a spojů ČR Marcela Gürlichová a primátor města Brna Petr Duchoň.

-est-
-pk-,-ave-


Ceny ojetých vozů v ČR - zářijový UPDATE !

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688