zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  19.03.2020 00:00:00

Zlín: V nouzovém stavu pomáhají dobrovolníci rouškami i službami, město pak pomáhá potřebným seniorům



V nouzovém stavu pomáhají dobrovolníci rouškami i službami, město pak pomáhá potřebným seniorům

publikováno: 19.3.2020

Zlín - Doporučení nosit roušky, ústenky či respirátory naráží na jejich nedostatek. Řada lidí se tak rozhodla roušky šít doma ručně a to nejen pro sebe, ale také pro potřebné ve svém okolí. S distribucí těchto roušek na správná místa může zase pomoci zlínská radnice.

Od středy 18. března až do odvolání se v podloubí radnice shromažďují ručně šité roušky, které vyrobí dobrovolníci ze Zlína či okolí. Sběr roušek probíhá vždy ve všední dny od 9 do 16 hodin. Vyrobené roušky lze vkládat do připravených boxů. Roušky by měly být zabaleny v sáčku, doporučuje se po čtyřech kusech.

„Za první den donesli dobrovolníci kolem tří desítek roušek. Sběr pokračuje i v dalších dnech.  Aktivity řady dobrovolníků si velmi ceníme. Nyní budeme postupně řešit distribuci na například do domovů pro seniorů, zdravotnická zařízení či zařízení sociálních služeb. Zároveň bych rád poděkoval i podnikatelům, kteří se snaží pomáhat a nabízí pomoc v podobě šití roušek. My tyto aktivity koordinujeme, abychom zajistili roušky na potřebných místech,“ uvedl náměstek primátora a člen Krizového štábu města Zlína Aleš Dufek.

V rámci nouzového stavu pomáhají i dobrovolníci, kteří nabízejí poskytnutí jakékoliv služby nebo zboží. Případní další zájemci mohou město kontaktovat prostřednictvím emailu: dobrovolnici@zlin.eu „V tuto chvíli máme k dispozici zhruba pět desítek dobrovolníků, se kterými jsme v kontaktu a jejich pomoc využíváme. Této pomoci si velmi vážíme,“sdělil Aleš Dufek.

Město Zlín ve spolupráci s Oblastním spolkem Českého červeného pomáhá osamělým zlínským seniorům v nouzi, ve věku nad 70 let. Těm na základě jejich požadavku distribuuje krizový potravinový a hygienický balíček do místa bydliště.

„Pomoc je určena osamělým seniorům v nouzi nad 70 let, kteří nejsou schopni si potraviny a základní hygienické potřeby zajistit vlastními silami či osobou blízkou. V prvních dvou dnech se tak rozvezlo celkem 30 balíčků k potřebným seniorům,“ řekl Aleš Dufek.

Zájemci o potravinový a hygienický balíček mohou kontaktovat Odbor sociálních věcí MMZ v pracovní dny od 8.00 hodin do 16.00 hodin na tel. číslech: 778 400 186, 778 400 187.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688