EQUABANK (EQUABANK)
Tiskové zprávy  |  18.03.2020 14:42:30

Equa bank: v současné tíživé situaci o svých finančních problémech otevřeně komunikujte

Equa bank si uvědomuje, že pro řadu z nás je současná situace zaviněná epidemií koronaviru nejen složitá, ale i stresová. K tomu se může přidat i starost o rodinné finance. Equa bank proto připravila 7 jednoduchých doporučení, jak přistupovat ke svým financím v současné krizové situaci.

1. Obsluhujte své finance pomocí mobilní aplikace či internetového bankovnictví. Naprostou většinu operací lze u Equa bank provést online bez návštěvy pobočky, a to včetně založení běžného účtu.

2. Pokud přesto musíte na pobočku, je Equa bank i v této situaci klientům k dispozici. Naše pobočky jsou otevřeny a aktuální otvírací dobu si můžete ověřit zde: https://www.equabank.cz/adresy-pobocek

3. Chráníme naše klienty i zaměstnance, a proto je na pobočkách k dispozici dezinfekce rukou a zaměstnanci jsou vybavováni rouškami.

4. Doporučujeme platit bezhotovostně, a to ať již bezkontaktní kartou nebo mobilním telefonem prostřednictvím Apple Pay a Google Pay.

5. Pokud potřebujete hotovost, vybírejte, pokud možno, z bezkontaktních bankomatů. Výběr ze všech bankomatů mají klienti Equa bank zdarma, takže nejsou při jejich výběru limitováni. Bankomaty obsluhujte v rukavicích nebo si bezprostředně po výběru umyjte ruce.

6. Pokud se vinou mimořádné situace způsobené epidemií koronaviru ocitnete ve finanční tísni, která by vám neumožnila hradit splátky úvěrů (spotřebitelská půjčka, kreditní karta, kontokorent, hypotéka), kontaktujte co nejdříve svou banku. Equa bank je připravena vyjít svým klientům vstříc.

7. Pokud máte více půjček, doporučujeme ve svízelné finanční situaci konsolidovat (sloučit) půjčky do jednoho úvěru a snížit si tak výši měsíčních splátek. To může být v současné situaci výrazná úspora pro rodinné finance.

Podstatné je o svých finančních problémech a nejistotách otevřeně komunikovat – klientské centrum Equa bank je připraveno pomoci (tel.: 222 010 222, e-mail: klientske.centrum@equabank.cz).

O nutnosti řešit problémy aktivně a požádat o pomoc – třeba odborníky na finance – svědčí i doporučení psychologa, jak přistupovat k potížím a nejistotám v současné krizové době: „V těchto chvílích je důležité zůstat v realitě a uvědomovat si, co se děje „teď a tady“. Odlišovat od skutečnosti naše představy a fantazie. Jestli to je alespoň trochu možné, aktivně vyhledávejte pomoc – osobně, telefonicky, on-line apod. Nezůstávejte s nejasnostmi a otázkami sami. Pátrejte a aktivně využívejte i možnosti kolem sebe – příbuzné, kamarády, známé, kolegy. Nepřetěžujte se a co nezvládáte nebo nemusíte udělat raději odložte. Buďte upřímní a vyjádřete všechny vaše obavy a nejistoty, v krizové situaci není potřebné si na něco hrát a nasazovat si masku. Tak vám lépe porozumí i okolí a je šance, že vám nabídne adekvátní pomoc,“ řekl pro Equa bank Boris Štepanovič, psycholog a terapeut.


Equa bank

Equa bank a. s. vstoupila na český trh v roce 2011. V současné době má Equa bank téměř 430 000 klientů a provozuje 59 obchodních míst po celé České republice. Equa bank nabízí jednoduché, srozumitelné a transparentní služby osobního i firemního bankovnictví, k nimž patří bezplatné běžné a spořicí účty, více měnové bezkontaktní platební karty, zlaté platební karty, hypotéky, spotřebitelské půjčky, pojištění, termínované vklady, investice a podnikatelské úvěry. Jediným akcionářem Equa bank je společnost Equa Group Ltd vlastněná fondy, kterým poskytuje poradenství britská společnost AnaCap Financial Partners LLP. AnaCap je jednou z předních evropských investičních společností zaměřených výhradně na sektor evropských finančních služeb.

Od vstupu na trh získala Equa bank řadu prestižních ocenění. Byla jednou z nejúspěšnějších bank v soutěži Zlatá koruna v roce 2019, ve které získala celkem 6 ocenění. Koncem roku 2018 bodovala Equa bank v prestižní soutěži Banka roku™, v níž vyhrála novou kategorii a stala se Bankou zákazníků 2018. V soutěži WebTop100, která oceňuje nejlepší projekty digitálního marketingu, vyhrála se svojí aplikací mobilního bankovnictví kategorii Mobilní řešení. Equa bank získala také řadu prestižních zahraničních ocenění. Dle magazínu Global Banking & Finance Review byla několikrát za sebou oceněna nejlepší retailovou bankou v České republice. International Business Magazine udělil Equa bank titul Best Retail Bank Czech Republic 2019.

Více informací na: www.equabank.cz


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688