pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  18.03.2020 00:00:00

Provoz Magistrátu města Pardubic a další opatření ve městě související s koronavirem

Uvádíme souhrn opatření, která byla přijata v souvislosti s aktuální situací související se šířením onemocnění COVID-19 a v návaznosti na nařízení vlády o omezení pohybu osob:

  • Změna úředních hodin – pro vyřízení neodkladných záležitostí jsou agendy magistrátu až do 24. března otevřené v pondělí a ve středu, vždy od 8:00 do 11:00 hodin. Změna úředních hodin je platná i v jednotlivých městských obvodech.
  • Zrušení on-line objednávání návštěv na úřad - do odvolání mimo provoz (jedná se zejména o agendy občanských průkazů, pasů, řidičských průkazů a registru vozidel), mimo provoz je také on-line služba živnostenského úřadu. Pokud potřebuje někdo řešit neodkladnou záležitost, měl by se obrátit na příslušnou agendu telefonicky a s pracovníky se domluvit na dalším postupu.
  • Zrušení zkoušek autoškol a zkoušek místopisu pro taxikáře - do odvolání.
  • Zrušení prodeje parkovacích karet do zón placeného stání - do odvolání. Stávající karty mají sice platnost do konce března 2020, v této výjimečné situaci ale budou platit až do doby, kdy bude možno zakoupit karty nové.
  • Zrušení vítání občanků a konání svateb - od odvolání.
  • Zrušení parkovacích zón – platné do 24. března.
  • Prodloužení splatnosti poplatků za likvidaci odpadu, svoz bioodpadu a poplatků ze psů do konce června.
  • Pardubická městská policie až do odvolání uzavírá přestupkové oddělení a upravuje služby strážníků tak, aby se ve službě potkávali co nejméně.  
  • Zřízení nové informační linky 466 859 859 – celkem sedm pracovnic odboru sociálních věcí Magistrátu města Pardubic je občanům města, především seniorům, osobám se zdravotním omezením a osobám odkázaným na pomoc druhých k dispozici ve všední dny, vždy v době od 7:00 do 16:00 hodin. Tato speciální informační linka však neslouží ke konzultacím zdravotního stavu, jejím cílem je pomoci při řešení krizových situací a zajišťování základních potřeb.
  • Opatření v MHD - zavedení prázdninového jízdního řádu, zrušení prodeje jízdenek u řidiče, uzavření předních dveří pro výstup a nástup. Tato opatření jsou platná do odvolání.
  • Do 24. března do 6 hodin, jsou uzavřeny všechny obchody kromě potravin, drogerií, lékáren a výdejen zdravotnických potřeb, prodejen paliv a pohonných hmot, brýlí a kontaktních čoček, výpočetní a telekomunikační techniky, spotřební elektroniky a výrobků pro domácnost, tabákových výrobků, novin a časopisů, malých domácích zvířat a zvířecího krmiva, služeb prádelen a čistíren a prodeje přes internet a dalšími vzdálenými prostředky. Spolu s těmito opatřeními byl omezen také provoz stravovacích provozen, které jsou do března pro veřejnost uzavřeny (s výjimkou provozoven poskytujících zaměstnanecké stravování a stravování poskytovatelům zdravotních a sociálních služeb či vězeňských zařízení).

 

Důležité odkazy:

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Vydaná opatření a zpravodajství






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688