Vysavače ETA, tradiční česká značka domácích elektrospotřebičů

REKLAMA       Inzerce, 14.3.2020

Tradiční český výrobce byl ještě pod značkou ESA založen v Hlinsku v roce 1943 a začal výrobou elektrických žehliček. Po válce přišlo znárodnění podniku a začlenění do státního koncernu Elektro-Praga, rozšířil se sortiment výroby o vysavače ETA (v roce 1952) a od té doby, přesněji od roku 1960 už pod zaregistrovanou značkou ETA, se dodnes jedná o nejznámější značku elektrických spotřebičů v zemi.

Značku ETA zná každý Čech a většina z nás určitě měla vysavač značky ETA doma. Dříve to asi byla osvědčená klasika - vysavač s hadicí. Dnes značka ETA klade značný důraz na design všech svých výrobků a například mezi vysavači nabízí všechny typy. Dnes se můžete rozhodnout, zda si pořídíme vysavač se sáčkem či bez něj. Sáčkový vysavač nabídne maximální výkon a efektivní odstranění nečistot, bezsáčkové vysavače zase disponují účinnými filtry a možností vysávat i bez nutnosti kupovat drahé náhradní sáčky.

Domácnosti s dětmi nebo domácím chlupatým mazlíčkem, které jsou zdrojem většího množství drobků, chlupů a jiných nečistot, se kterými je třeba se vypořádat, rozhodně využijí takové pomocníky k úklidu, které jsou snadno po ruce. To jsou především skladné tyčové a ruční vysavače - nezaberou téměř žádné místo, mohou proto být po ruce a jsou vždy připraveny k použití. Kromě drobečků a zvířecích chlupů ruční vysavače mohou pomoci i s úklidem auta a čalouněného nábytku.

Pro velké nebo pracovní prostory, jako jsou kanceláře, dílny, obchody nebo jiné provozovny se hodí výkonné víceúčelové vysavače, které zvládnou suché i mokré vysávání, nebo tzv. průmyslové vysavače.

Naopak domů, pokud se sami pán či paní domu nechtějí příliš péči o podlahové povrchy zaobírat nebo na to nemají čas, či prostě pokud milují technologické hity, je možné si pořídit robotický vysavač. Takový vysavač se sám a dokonale postará o podlahovou plochu tak, jak mu majitel „poručí“ a ten u toho nemusí asi být. Může zatím pracovat, bavit se nebo odpočívat a nemusí se sklánět nad podlahou – robotický vysavač vysaje nebo i vytře spolehlivě, samostatně a tiše.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika