TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  10.03.2020 20:52:00

Opozice už vládu nekritizuje. Už nejde o politický boj, ale hlavně o zdraví lidí

Šíření nákazy v úterý způsobilo na naší politické scéně nevídanou věc. Zatímco v minulých dnech si opozice stěžovala na postup vlády v souvislosti s opatřeními proti šíření nákazy, nyní změnila názor. Všichni se shodli na tom, že v tuto chvíli už nejde o politický boj, ale o zdraví lidí.

"Opozice vnímá tu situaci. Vnímá tu závažnost. Doufám, že se nebudou odehrávat žádné politické boje, protože skutečnost není o politických bodech, nejsme šťastní, že tu máme tuhle epidemii,“ řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

"My jsme opakovaně říkali, že ta opatření podporujeme a zdraví je na prvním místě. Je důležité, aby docházelo k preventivním opatřením a nákaza se nešířila, ačkoliv se dá očekávat, že přibude nemocných. Jsme rádi, že byla zavedena, i když mohla být zavedena dříve. Lepší později než vůbec,“ dodala předsedkyně TOP 09 Markéta Adamová-Pekarová.

Opozice se shoduje v tom, že je stále nutné vyřešit nedostatek zdravotních pomůcek pro lidi v první linii, jako jsou například lékaři nebo zdravotní sestry.

"Obracejí se na nás a říkají, že nemají dostatek respirátorů a nemají dost toho, co potřebují, aby si s tou situací poradili. Tady je prvořadý úkol vlády, aby si s tím poradila,“ informoval předseda strany ODS Petr Fiala.

Opozice zároveň upozorňovala na to, že je nutné přijmout další opatření v souvislosti s uzavřením škol.

"My jsme jako KDU-ČSL navrhli opatření, které by mělo pomoci maminkám samoživitelkám. Toto opatření bylo 100 % z výplaty, když budou doma s dětmi. To bylo odmítnuto. Bylo slíbeno, že se bude hledat jiné řešení,“ dodal předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Ministryně financí Alena Schillerová v úterý přišla s návrhem na balíček, který by měl ulevit především podnikatelům. Mimo jiné by jim prodloužil lhůtu pro podání daňového přiznání.

 

Jak to vypadalo v pondělí?

Vláda podle místopředsedy opoziční ODS Zbyňka Stanjury nezvládá komunikaci v souvislosti s koronavirovou infekcí COVID-19. Podle Stanjury kabinet selhává hlavně v oblasti komunikace. „PR ve vážné situaci prostě nestačí. Nerozumím mediálním přešlapům typu, kdy je napadena paní, která se sama nechá otestovat – že to není standardní,“ uvedl. Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček z vládního ANO se ale domnívá, že je vláda spíše pod tlakem veřejnosti a dělá maximum. A jak politici diskutovali minulý týden ve sněmovně?

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688