cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  05.03.2020 18:59:11

Newyorská elektrárna vytěží denně BTC v hodnotě 50 000 dolarů

Dnes se zaměříme zase na jednu z kuriozit v oblasti těžby kryptoměn. Tentokrát se však jedná o novinku spíše pozitivní, která rozhodně dává smysl. Společnost Atlas Holding, se totiž rozhodla využít elektrárnu, kterou vlastní, pro těžbu kryptoměn.

Už v současnosti navíc vidí, že se jednalo o podstoupení úspěšného rizika. Podle nejnovějšího reportu od Bloombergu (k dnešnímu datu), totiž jejich elektrárna v newyorském regionu Finger Lakes, denně vytěží bitcoiny v hodnotě přibližně 50 000 dolarů. A to při těžbě navíc spotřebovávají elektřinu, kterou sami vyrobí.

Atlas Holding, tedy společnost vlastnící elektrárnu, sem nainstalovala 7 000 zařízení pro těžbu kryptoměn. Sama společnost navíc prohlásila své rozhodnutí za rozumné z toho důvodu, že jednoduše získávají elektřinu přímo od vlastního zdroje, čímž se jejich operace stávají extrémně levnými.

Enormní ziskovost

Jak jistě všichni víme, právě cena elektřiny je pro těžbu kryptoměn jedním z opravdu velice důležitých faktorů. Proto se spousta osob podnikajících v těžbě shromažďuje právě u levných zdrojů elektřiny. V tomto případě je šetrnost v oblasti nákladů ještě výraznější. Elektřinu totiž pro svou těžbu nezískávají za velkoobchodní ceny ani jiné ceny s marží výrobce. Získavají ji totiž čistě za náklady na její vytvoření, čímž se dostávají na pro konkurenci jen těžko dosažitelné ceny.

Podle informací od Atlas Holding spotřebují pro svou těžbu přibližně 15 megawattů z celkového množství produkce, která činí 115 megawattů. Nejedná se tak o úplně klasickou obří elektrárnu, ale to zejména ještě z jiného důvodu. Tím je ten, že už v minulosti elektrárnu provozovali jen v dobu, kdy byla enormní poptávka po elektřině. Díky získání nového příjmu, tedy toho z těžby kryptoměn, ale mohou elektrárnu provozovat úplně celý rok.

A co halving?

V kryptoměnové komunitě, a zejména v komunitě těžařů, je halving rozhodně opravdu značně řešeným tématem. A není se čemu divit, jednoduše si těžaři v bitcoinech odnesou za každý vytěžený blok jen přibližně (se započítáním poplatků) polovinu. I proto se spousta společností, a hlavně těch menších, bojí, že se pro ně stane těžba kryptoměn po halvingu neprofitabilní. Jelikož nás pak čeká halving už přibližně za 2 měsíce, jedná se o opravdu velice aktuální téma.

K tomu se vyjadřoval už i třeba Dave Perrill, CEO Cryptocurrency Colocation Services, který v rozhovoru pro web Cointelegraph řekl, že ziskovost těžby kryptoměn po halvingu bude pro všechny těžaře, vyjma těch pár nejefektivnějších, velkou zkouškou.

CFO Greenidge Generation, což je společnost, která pro Atlas Holding provozuje zmíněnou elektrárnu, se ale k situaci vyjádřil následovně:

„Na trhu jsme v příznivé pozici, a to bez ohledu na to, jak ve skutečnosti dopadne halving. Díky naší unikátní pozici jako co-generation komplexu, jsme schopni vydělávat peníze v klesajícím trhu, abychom pak mohli chytat volatilní rostoucí pohyby cen.“


CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste