mzcr.cz (MZ ČR)
Z domova  |  01.03.2020 18:42:44

V České republice jsou první tři potvrzené případy nákazy koronavirem - Dva leží v Praze Na Bulovce, jeden v Ústí nad Labem

➡ Dva leží v Praze Na Bulovce, jeden byl v Ústí nad Labem
➡ Ani u jednoho z pacientů není průběh nemoci závažný
➡ Vojtěch vyzval, aby lidé zvážili cestu do postižených regionů

Převoz pacienta s koronavirem na Bulovku - Pacient z Ústí nad Labem, u kterého byla potvrzena nákaza koronavirem, byl z Masarykovy nemocnice převezen na pražskou Bulovku. Na tamním infekčním oddělení je specializované pracoviště pro osoby s onemocněním COVID-19.

Testy ve Státním zdravotním ústavu dnes odpoledne potvrdily první tři případy nákazy koronavirem. Vzorky byly nyní odeslány na potvrzení do berlínské laboratoře. Výsledky budou známy nejpozději v pondělí večer. Nakažení jsou izolováni na infekčních klinikách, hygienici nyní provádí potřebná epidemiologická šetření včetně dohledávání všech osob, se kterými přišli nakažení do blízkého kontaktu.

Do Prahy již dorazil transport z Berlína, který vysílá WHO. Ten od Státního zdravotního ústavu převzal vzorky a provede v Berlíně potřebné potvrzení našich nálezů. Poté ihned dostaneme zprávu o potvrzení diagnózy. Mezitím probíhá šetření v ČR a další testování. Hygienici v Praze a Ústí nad Labem věnují případům nadstandardní pozornost a dělají vše pro to, aby dohledali všechny osoby, se kterými přišli nakažení do blízkého kontaktu,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Dva nakažení jsou v karanténě v Nemocnici Na Bulovce. Jedná se o muže ročník 1952 české národnosti, který pobýval na univerzitě v italském městě Udine a po návratu byl v domácí karanténě. Druhým nakaženým je studentka americké národnosti ročník 1999, která studuje v italském Miláně a do Prahy přicestovala jako turistka. Třetí nakažený, který se vrátil s rodinou z lyžařského pobytu v Itálii z oblasti Veneto, je hospitalizován v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Členové rodiny jsou nyní v domácí karanténě a jsou sledováni. Průběh onemocnění je u všech třech pacientů mírný.

Chtěl bych ujistit naše občany, že děláme všechna opatření, aby bylo zabráněno šíření. Orgány ochrany veřejného zdraví pracují v maximálním pohotovostním režimu. Prosím ještě jednou všechny občany, aby zvážili cestování do oblastí zasažených nákazou a pokud to není nezbytně nutné, aby do těchto regionů nejezdili,“ doplnil ministr.

Mimořádný tiskový briefing ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha ke koronaviru. Briefing proběhne ve foyer Ministerstva zdravotnictví.

 

Hostem dnešní Partie na TV Prima je Roman Prymula, náměstek ministra zdravotnictví a epidemiolog. A k čemu se vyjádří? Mimo jiné ke koronaviruCovid 19. Tah dámou Terezie Tománkové.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688