cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Internet a telefony  |  28.02.2020 11:35:00

Velká bitva prohlížečů – proč je Brave nejbezpečnější?

Odborník na ochranu osobních údajů, který porovnával některé z nejpopulárnějších prohlížečů na trhu, dospěl k jednoznačnému závěru: Brave je jasný vítěz. Douglas Leigth, předseda počítačového institutu Trinity College Dublin, napsal studii srovnávající Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge a Yandex z hlediska toho, kolik osobních údajů sdílí s backend servery. Výchozí konfigurace Brave byla zdaleka nejlepší ze všech.

„Prohlížeč Brave s výchozím nastavením je zdaleka nejlépe uchovávající soukromí svých uživatelů ze všech. Nenalezli jsme žádné použití identifikátorů umožňujících sledování IP adresy v průběhu času a žádné sdílení podrobností o navštívených webových stránkách s backend servery.“ Studie dále seřadila šest prohlížečů do tří různých skupin; od hodně soukromých po nejméně. Brave je jediný v první skupině, prohlížeče, které nesdílejí osobní údaje.

Po něm následovaly Chrome, Firefox a Safari, které mají „identifikátory spojené s instancí prohlížeče“. Tyto typy identifikátorů přetrvávají i po restartování prohlížeče. Je však důležité, že tyto identifikátory jsou odstraněny po nové instalaci prohlížeče. Edge a Yandex skončily jako poslední, protože oba prohlížeče mají trvalé hardwarové identifikátory, které nelze zrušit, a to ani přeinstalováním prohlížeče. Tým okolo Brave dokonce vyvíjí tlak na úřady Spojeného království, aby konečně zakročily proti technologickým obrům, jako je Google, za závažné porušování obecného nařízení Evropské unie o ochraně údajů.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec