TNBiz (TN.cz)
Počasí zpravodajství  |  27.02.2020 08:37:55

Počasí v Česku: Dorazil sníh, na horách napadlo 17 cm. Bianca přinese i vítr

Na naše území dorazil konečně sníh. Za čtyřiadvacet hodin ho napadlo v Krkonoších až sedmnáct centimetrů, na Šumavě jedenáct. Vydatnější sníh však meteorologové očekávají až ve čtvrtek večer. V platnosti je stále také výstraha před sněhem a silným větrem.

Za posledních čtyřiadvacet hodin napadlo nejvíce sněhu v Krkonoších, a to sedmnáct centimetrů. V Krušných horách šest centimetrů a na Šumavě o pět centimetrů více. V noci na čtvrtek se sníh objevil zejména v horských oblastech.

"Od půlnoci do šesti hodin ráno napadlo na vrcholcích Krkonoš až 8 cm sněhu, v Krušných horách a na Šumavě 2 cm. Dnes po ránu se se sněhovými přeháňkami setkáváme místy zejména ve východní polovině území a na horách," uvedla Dagmar Honsová z Meteopressu. 

Více sněhu se dočkáme až ve čtvrtek večer, kdy na naše území dorazí tlaková níže Bianca od západu. "Do rána napadne v západní části území až 15 centimetrů mokrého sněhu," dodala Honsová. 

Stále platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před sněhem od čtvrteční sedmé hodiny večerní do páteční páté hodiny ranní pro Středočeský kraj (Hořovice, Příbram, Rakovník), Jihočeský kraj (Blatná, Český Krumlov, Kaplice, Prachatice, Strakonice, Vimperk), Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj (Chomutov, Kadaň, Litvínov, Louny, Most, Podbořany, Žatec). 

Meteorologové očekávají komplikace v dopravě nebo při chůzi. Mokrý sníh může způsbit škody například na drátech elektrického vedení nebo na stromech. Řidiči by neměli zapomenout na zimní výbavu a měli by sledovat dopravní zpravodajství. 

Výstrahu ČHMÚ vydal také pro silný vítr, která platí od čtvrteční desáté hodiny večerní do páteční desáté hodiny dopolední pro Jihočeský kraj, Plzeňský kraj (Domažlice, Horažďovice, Klatovy, Sušice), Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj 

Hrozí pády stromů nebo poškození na budovách. Lidé by měli zajistit okna, dveře a upevnit volné předměty. Meteorologové doporučují, aby lidé omezili túry v horách a zvýšili opatrnost při pohybu venku. 

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Více zpráv k tématu Počasí






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688