BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Makroekonomika  |  21.02.2020 10:44:39

Energetický sektor včera překvapil. Kde vidím na AUDUSD resistenci?

Ve včerejší analýze jsem se věnoval měnovým párům USDJPY a GBPUSD, které se nacházely v tržní formaci trojúhelník. Článek naleznete na tomto odkazu.

Kvůli pondělnímu svátku ve Spojených státech zažil energetický sektor ve včerejší obchodní seanci příval nových dat. Týdenní změny zásob ropy a zemního plynu překvapily a překvapující byla také následná reakce trhu.

 Dle EIA se zvýšily zásoby US ropy o 0,414M barelů, přičemž analytici očekávali nárůst o bezmála 2,5M. Tato zpráva bývá obvykle pro trh býčím signálem, načež cena ropy WTI ihned po zveřejnění oslabila.

OIL, H4

Ropa WTI již druhý týden v řadě roste po odrazu od ceny 49,3 dolarů za barelMomentálně však předvádí korekci na významné PA resistenci a reaguje na poslední fundamentální zprávy. Ropa rostla díky možnému dalšímu snížení produkce ropy ze strany OPEC a OPEC+. Ve včerejší seanci převážil menší než očekávaný růst zásob US ropy strach z dopadu koronaviru a nejistota okolo poptávky po ropě z Číny.

 Druhou překvapivou reakci na nová data předvedl také zemní plyn.

NATGAS, H4

Zemní plyn se nachází v silném downtrendu, ale stejně jako ropa v posledních dvou týdnech posiloval. Včera se nálada na trhu změnila a plyn má opět namířeno k low z roku 2016. Obrat trhu zpět do shortu nastal poté, co bylo reportováno zvýšení odběru zemního plynu ze zásobníků, a to dokonce o více, než analytici očekávali.

 Tento signál bývá zpravidla býčím, ale investoři byli zřejmě nastaveni na ještě mnohem větší nárůst odběru.

 Hybatelem trhu i nadále zůstává nejistá situace kolem koronaviru. Podle posledních údajů opět vzrostl počet nově nakažených i počet úmrtí. Také se začínají projevovat dopady útlumu ekonomické aktivity v Číně na sousední země a to na trhy vnáší jistou míru nervozity. Toho prozatím využívají drahé kovy jako bezpečné přístavy a znovu po období stagnace posilují.

 Australská měna (ekonomika) trpí nejistým výhledem hospodářství v Číně a pozorovat to můžeme např. na měnovém páru AUDUSD.

AUDUSD, H4

Australská ekonomika je na té čínské v mnoha směrech závislá a není překvapivé, že se měnový pár AUDUSD nachází v déletrvajícím downtrendu. Trh však z pohledu Market Profile vytváří zajímavé resistence (low volume node s PA), na které by mohl v případě návratu reagovat.

 Tento článek má pouze informativní a edukativní charakter. V žádném případě neslouží jako investiční či obchodní doporučení.


BOSSA

Makléřský dům polské banky ochrany životního prostředí zabývající se obchodováním na devizových, komoditních a akciových trzích. Na českém trhu působí od roku 2012, kde nabízí 130 investičních nástrojů, měny, komodity a akciové indexy. Bossa podléhá dohledu České národní banky ale i polské KNF.

Více informací na: www.bossa.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688