cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  20.02.2020 10:13:04

Evropská unie neví, jak naložit s Librou

                   

Vlády po celém světě čelí těžkým rozhodnutím, pokud jde o otázku kryptoměn. Buď nadměrně regulují a riskují ztrátu výhod pro ekonomiku, nebo neudělají nic a mohou se stát zranitelnými vůči samotným tvůrcům těchto aktiv. V současné době tak Evropská unie nedokáže přijít na to, co dělat s Librou, digitální měnou, kterou má Facebook uvolnit už v letošním roce.

Podle sdělení z 19. února zveřejněného výkonným místopředsedou jménem Evropské komise, tým kolem Libry adekvátně nezodpověděl na otázky EU. V důsledku toho veškeré informace poskytnuté společností Facebook „zůstávají nedostatečné k určení přesného charakteru měny a v širším smyslu i jejího vztahu ke stávajícím právům EU“. Místopředesa Dombrovskis však také uvedl, že Komise je „připravena jednat rychle“, pokud jde o využití potenciálu kryptoměn prostřednictvím změn předpisů a legislativy, Generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg, vystoupil loni v říjnu před Výborem pro finanční služby americké sněmovny.

Zákonodárci měli podobné obavy jako nyní i Evropská komise a citovali vágní odpovědi, které Zuckerberg poskytl ohledně digitální měny: Vládní orgány ve Spojených státech a EU pracují na lepším porozumění kryptoměně. Komise zahájila veřejnou konzultaci, která bude probíhat až do 19. března. S Librou je to holt jeden nekonečný koloběh událostí. Dojde konečně k nějakému rozzuzlení?

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Po 15:37  Bitcoin vyskočil nad 69 000 $ X-Trade Brokers (XTB)
Ne 13:24  Bitcoin po rekordních ziscích strmě padá Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste