TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  20.02.2020 06:54:00

Předpověď počasí na víkend: O víkendu se ochladí, pravá zima se ale nevrátí. Místo slunce přijde déšť. Jak bude v příštím týdnu?

Ačkoli o víkendu teploty pod nulu klesnou maximálně v noci, jarního počasí si příliš neužijeme. V sobotu i v neděli Česko čekají dešťové přeháňky a místy i sníh. Denní teploty vyšplhají maximálně na 12 stupňů.

Jarní teploty vystřídá studená fronta, kterou západní proudění přinese v noci na pátek. "V čerstvém západním proudění bude v noci na pátek postupovat přes naše území studená fronta, v dalších dnech jednotlivé frontální systémy. V závěru, za posledním z nich, k nám začne proudit chladnější vzduch od západu až severozápadu," informuje na svém webu Český hydrometeorologický ústav.

Počasí ke konci týdne

Čtvrtek bude podmračený a s občasnými sněhovými přeháňkami. Ráno a v průběhu dne oblačnost od západu přinese déšť, v polohách nad 900 m bude sněžit. Alespoň trochu slunce si užijí obyvatelé východní části Česka, kde bude polojasno. Nejnižší teploty se budou pohybovat až kolem -3 °C, nejvyšší naopak dosáhnou až +8 stupňů. Vát bude mírný jihozápadní až západní vítr.

 

Během pátku bude na většině území Česka zataženo a očekávat podle meteorologů můžeme déšť nebo dešťové přeháňky. Od poloh nad 400 metrů se postupně přidá sníh. K večeru by měly srážky začít ustupovat. V noci bude až -1 °C, přes den maximálně +7 °C. Mírný jihozápadní vítr vystřídá čerstvý severozápadní s rychlostí 5 a 10 m/s, s nárazy až kolem 20 m/s.

Počasí o víkendu 

Sobota bude zatažená, ale pršet či sněžit by mělo pouze ojediněle, a to zejména na severu a severovýchodě Česka. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem +2 až -2 °C, nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Meteorologové předpovídají mírný, postupně od západu čerstvý jihozápadní až západní vítr s rychlostí 4 až 9 m/s, místy s nárazy 15 m/s.

V průběhu neděle bude na celém území Česka zataženo a oblačno. Očekávat můžeme déšť, na severovýchodě i celodenní. Teploty však ani v noci neklesnou pod nulu. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 4 °C, nejvyšší denní vyšplhají na 8 až 12 °C. Vát bude čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, postupně zesílí na 7 až 12 m/s, místy s nárazy zhruba 20 m/s.

 

Počasí v příštím týdnu

Následující týden bude nadále zataženo s občasným deštěm a přeháňkami. Na severu v polohách nad 1000 m očekávají meteorologové i sníh. Během pondělí budou od jihozápadu srážky postupně ustávat a oblačnost bude ubývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C, denní se vyšplhají na 9 až 13 °C. Čerstvý západní vítr o rychlosti 7 až 12 m/s a nárazy kolem 20 m/s bude postupně slábnout.

V průběhu příštího týdne bude počátku polojasno, postupně se ale vrátí oblačnost i dešťové a sněhové přeháňky. Sníh odborníci očekávají zejména na horách. Nejnižší noční teploty budou z kraje týdne mezi 7 a 3 °C, v dalších dech ale klesnou až na -1 °C. V úterý bude během dne 9 až 14 °C, v dalších dnech ale pouze 3 až 8 °C.


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688