Whirlpool je tradiční značka domácích spotřebičů, a umí i myčky

REKLAMA       Inzerce, 17.2.2020

Nemusíte znát různé technické vlastnosti myček, abyste vybrali tu optimální, i když je dobré je mít na paměti. Především se zeptejte sami sebe: Jaký je provoz v naší domácnosti – kolik nás je, máme často hosty? Kde bude myčka umístěna? Jaké nádobí máme a kolik ho je? Kdy budeme myčku zapínat?

Standardní myčka Whirlpool v šíři 60 cm umí pojmout až 14 sad nádobí a pokud jste rodina tříčlenná nebo čtyřčlenná, určitě ji využijete. Stejně tak pokud často a rádi hostíte své přátele. A když se rozhlédnete po své kuchyni, budete vědět, zda se v ní širší model myčky uplatní, nebo jestli přece jen sáhnete po úzké myčce v šířce 45 cm. Také si uděláte jasno, jestli se pro vás hodí myčka vestavná nebo zvolíte samostatný spotřebič.

Do sad, které se uvádějí pro hodnocení kapacity myčky, patří talíř hluboký, mělký i dezertní, hrníčky, sklenice a příbory. Nepočítají se tam hrnce nebo pánve, která samozřejmě do myčky můžete dát také, nesmí mít ale dřevěná madla, nebo teflonovou vrstvu. Do myčky také nepatří měděné, zinkové, hliníkové, stříbrné nádobí, ani nádoby se zlatými ozdobami. Je tedy jasné, že pokud žijete v jedné domácnosti ve dvou lidech, máte malé množství běžného nádobí, nebo větší část nádobí spíše zdobné či dokonce starožitné, pak stačí i menší myčka 45 cm široká.

Můžete se také rozhodovat, zda preferujete ovládání s viditelným panelem, kde budete mít průběh mycího cyklu pod kontrolou, nebo plně integrované ovládání skryté v hraně dvířek, které neruší estetický soulad s okolím. Proto také uvažte, jestli se do vaší kuchyně hodí spíše bílá varianta spotřebiče, nebo nerez.

Vestavné myčky bývají v provozu tišší a lépe zapadnou do zvoleného designu vaší kuchyně, případně k dokonalosti sladění můžete dvířka překrýt dekorem odpovídajícím lince. Bývají ale také dražší oproti volně stojícím modelům, ale pokud se bedlivě podíváme na energetický štítek, vložená investice se nám vrátí – mytí v myčce je rozhodně úspornější, než ruční mytí a i energetická náročnost těchto spotřebičů se snížila – podívejte se na účinnost sušení i roční spotřebu energie u uvažovaného modelu.

Posledním opravdu důležitým ukazatelem je hlučnost - kolem 40 dB je příjemná, 60 dB je horní hranicí snesitelnosti, a pokud chcete odkládat spouštění myčky na noc, je třeba mít na paměti hranici komfortu 50 dB, abyste mohli v klidu spát, zatímco myčka pracuje, nebo se dívat na televizi.

Nabízí se hodně funkcí doplňujících to, co umí každá myčka, a aby s myčkou dobře žilo právě vám, zamyslete se, co speciálního byste u nového spotřebiče uvítali. Často zmiňovanou doplňující funkcí je ochrana proti přetečení, nebo velmi zajímavá funkce myček Whirlpool je užití technologie Multizone, která umožňuje nastavení mytí pouze v horní či spodní části myčky – umožňuje vybrat mycí zóny a úsporně si poradit i s nenaplněnou myčkou.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně