TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  16.02.2020 09:58:17

Počasí v Evropě: Bouře Victorie (Dennis) udeřila v Británii: Dva mrtví, záplavy, vítr dosáhl 140 km/h

Británie zažívá v posledních hodinách krušné časy. Na jejich území dorazila bouře Victorie, která s sebou přinesla vydatný déšť. Ten také zaplavil některé oblasti a připravil o život dva lidi. V sobotu dokonce vítr dosáhl rychlosti až 140 km/h. Aerolinky ruší kvůli počasí lety i v neděli a lidé se nedostanou do některých míst ani autem.

"Cyklonální bomba" Victorie, jak jí říkají Britové, už v sobotu začala páchat škody. Vydatný déšť zaplavil například hrabství Severní Yorkshire na severu Anglie. Dále také Kent na jihovýchodě, kde o život přišli dva lidé. Jeden muž spadl přes palubu maltézského tankeru, v moři se utopil také osmnáctiletý chlapec.

Agentura pro životní prostředí vydala až 124 povodňových varování, jelikož hrozí, že se situaci výrazně zhorší. Do boje s deštěm vyrazila také armáda, která instaluje po zemi protipovodňové zábrany, uvedl portál Mirror. Podle agentury nejvýše vystoupala řekla Ouse v již zmíněném Severním Yorkshiru. Nejvyššího stupně by měla dosáhnout v neděli večer.

Povodně by měly být horší než během bouře Sabina, která se přes zemi prohnala před pár dny. Obyvatelé se z ní ještě ani nestačili vzpamatovat a už musí opět chránit svůj majetek. 

Britská meteorologická služba varuje také před silným větrem. Ten už v sobotu měl v nárazech až 140 km/h. A kvůli němu aerolinky ruší lety. Desítky tisíc lidí tak přijdou například o svou dovolenou během probíhajících prázdnin. Uzavřené budou také některé silnice, takže lidé nemohou využít k dopravě ani auta

Problémy budou také v železniční dopravě. Společnost Network Rail nařídila strojvedoucím, aby jezdili rychlostí maximálně 80 km/h. Může tak dojít ke zpoždění některých spojů, nebo také k jejich úplnému zrušení, informoval portál Dailymail. 

Výstraha před silným větrem platí i pro Českou republiku. Český hydrometeorologický ústav vydal varování pro Liberecký kraj (Frýdlant), Olomoucký kraj (Jeseník, Šumperk), Moravskoslezský kraj do pondělí třetí hodiny ranní. Více se dozvíte zde. 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688