cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  13.02.2020 10:37:04

Egyptská národní banka experimentuje s blockchainem

Další významná finanční instituce zahájila spolupráci s platební platformou Ripple založenou na blockchainu. Jedná se přímo o národní banku v Egyptě.

Podle zprávy z 11. února od místního zpravodajského serveru Youm7 podepsala Národní banka v Egyptě dohodu o spolupráci se společností Ripple s cílem vytvořit nové kanály pro příchozí platby. Tato dohoda údajně činí z Egypta jednu z prvních zemí, která se pustila do sektoru blockchainu. Podle údajů Světové banky se očekává, že globální trh s převody peněz – s přihlédnutím na peníze nebo zboží, které migranti posílají zpět rodině a přátelům ve svých domovských zemích, dosáhne v roce 2020 hodnoty 597 miliard USD. Egypt byl v roce 2019 po Indii, Číně, Mexiku a Filipínách považován za pátou zemi na světě w vysokým objemem remitenci.

Hodnota těchto plateb loni dosáhla 26,4 miliardy USD. Připojením se k síti RippleNet, která zahrnuje více než 300 mezinárodních bank a institucí, tak národní banka zřejmě doufá v přístup na nové trhy a zejména v podporu a rozšíření svých aktivit do oblasti Perského zálivu.

Při přístupu k rychlejším a účinnějším mechanismům přeshraničních plateb doufá Národní banka také v rozšíření své zákaznické základny. Zároveň zajistí uživatelům plnou shodu s mezinárodními pojišťovacími standardy a vysokou úroveň bezpečnosti provozu sítě.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Po   9:18  Graf dne – Bitcoin (22.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste