pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  10.02.2020 00:00:00

Pardubice: Do Dělnické nastupují stavbaři

10.2.2020 | Do Dělnické ulice v Černé za Bory se v polovině února nastěhují stavbaři. Za osm měsíců by měla být komunikace, důležitá pro obslužnost jihovýchodní části průmyslové zóny, nákladem zhruba 28,5 milionu korun, zrekonstruována.


„V této lokalitě působí řada firem. Některé plánují další rozšíření a dopravní napojení je tak pro ně klíčové. V současné době je komunikace až nadlimitně zatížena kamionovou dopravou a její stav je katastrofální,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát. „Zkvalitnění dopraví infrastruktury je, nejen pro firmy, které zde působí, ale i pro město, velmi důležité. Rekonstrukce je investicí města, podařilo se nám na ni ale získat dotaci z národního programu na podporu podnikatelských nemovitostí a infrastruktury ministerstva průmyslu a obchodu ve výši více než 20 milionů korun,“ dodal primátor.

Během následujících osmi měsíců bude zrekonstruována silnice v Dělnické v úseku od Průmyslové po Holandskou ulici a ulice K Silu od Průmyslové po Dělnickou ulici, včetně části stezky pro chodce a cyklisty, pět autobusových zastávek, chodníky a veřejné osvětlení. Celkem bude zrekonstruováno více než 1200 metrů komunikací, které dostanou živičný povrch, na chodníky bude položena zámková dlažba a v zálivy zastávek budou vydlážděny žulovými kostkami. Do chodníků a zastávek budou zabudovány prvky umožňující užívání osobami s omezenou schopností orientace a pohybu.

 „„Příprava této investiční akce města nebyla jednoduchá. V průmyslové zóně sídlí řada firem a sladit práce tak, aby co nejméně zasáhly do jejich činnosti, nebylo snadné. Jsem rád, že se nakonec vše podařilo,“ konstatoval primátor. Právě kvůli zachování obslužnosti průmyslové zóny není možno Dělnickou ulici po dobu stavby uzavřít. Práce proto budou prováděny za částečného provozu, zvlášť levý a zvlášť pravý jízdní pruh tak, aby byla zajištěna obslužnost firem v lokalitě i vjezd vozidel integrovaného záchranného systému.

průmyslové zóně v Černé za Bory v současné době na ploše 139 hektarů působí více než 40 firem, do nichž dojíždí za prací asi pět a půl tisíce lidí. Zhruba kilometr dlouhá Dělnická ulice je nezbytná pro obslužnost většiny zde působících subjektů. Denně jí projede na 340 kamionů.

Tiskový úsek

Přiložené obrázky

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688