TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  10.02.2020 12:29:22

Počasí v Evropě, následky orkánu Sabina. Lety ruší Německo, v Británii záplavy.

Orkán Sabina trápí nejen Česko, ale také zahraničí. Ve Velké Británii se v neděli zřítila část hotelu, kterou podmáčela voda. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Problémy hlásí také Německo, kde orkán způsobil chaos v dopravě. Před silným větrem varují meteorologové i v Polsku a na Slovensku.

V neděli večer skotský Hawick ve Velké Británie zaplavila voda, která způsobila řadu škod. Poničila také místní hotel The Bridge House, jehož část se zřítila do vody. Před tím na místo vyjeli hasiči, kteří z budovy evakuovali hosty i personál.

 

"Kolem 9:30 byla policie v Hawicku upozorněna na strukturální poškození penzionu Bridge House," řekl mluvčí policie deníku Mirror. Během pádu budovy nebyl nikdo zraněn. 

Vítr v Británii dosáhl rychlosti až 160 km/h. Bez elektřiny bylo téměř 138 tisíc lidí, desítky letů byly zrušeny a nejezdily ani trajekty mezi ostrovy a pevninou. "Z hlediska oblasti je to pravděpodobně největší bouře tohoto století," uvedla deníku meteoroložka Helen Robertsová. Orkán by tak mohl pokořit bouři z roku 1987. 

Škody napáchal také v Německu. Ve městě Saarbrücken, které se nachází na jihozápadě země, spadl strom na dva lidi. Jeden leží v nemocnici ve vážném stavu. Místní školy také ruší vyučování a nechávají raději děti doma, informoval portál Bild. 

 

V Dolním Sasku museli silničáři uzavřít dálnici A1, A7 a A39. Dopravu zde zkomplikovaly popadané stromy a větve. Problémy měla také železniční i letecká doprava. V Mnichově například letiště zrušilo až 424 letů.

 

Podívejte se na vlny, které se objevily na britském ostrově Wight

 

Smutnou neděli zažili obyvatelé domu v okrese Borken, kde orkán poničil střechu jednoho domu. Kvůli špatnému stavu ho nejspíš nechají statici srovnat ze zemí. Po celou noc na místě byli hasiči, kteří se snažili budovu zachránit.

Silný vítr očekává v pondělí také Slovensko. Meteorologové vydali výstrahu, která platí od 12. do 18. hodiny. Vítr může dosáhnout rychlosti až 115 km/h. Třetí stupeň nebezpečí meteorologové očekávají v Bratislavském nebo Nitranském kraji

Podobně je na tom také Polsko. Nejvyšší stupeň nebezpečí platí podle agentury PAP pro Slezsko a Podkarpatské vojvodství. Lidé by měli raději zůstat doma a dodržovat všechna doporučení. 

 

 

Lyme Regis, Velká Británie 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688