Uzsvm.cz (UZSVM)
Z regionů  |  06.02.2020 00:00:00

Ústecký a Liberecký kraj získaly od ÚZSVM zdarma pozemky za více než dva miliony korun

06.02.2020
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Ústí nad Labem, Teplicích, Litoměřicích a v Liberci bezúplatně převedl celkem sedmnáct pozemků pod komunikacemi Ústeckému a Libereckému kraji. Jeden pozemek získal Liberecký kraj, zbylých šestnáct pozemků kraj Ústecký.

Liberecký kraj získal od ÚZSVM v Liberci pozemek o výměře 17 m2 v katastrálním území Bratříkov, který leží pod komunikací II. třídy. Jedná se o zpevněnou plochu na křižovatce u obce Bratříkov a částečně o nezpevněnou krajnici. ÚZSVM získal pozemek jako nepotřebný majetek od Ředitelství silnic a dálnic ČR.
Největší rozlohu tvoří šest převedených pozemků v okrese Teplice. Pozemky o celkové výměře 9 372 m2 leží v katastrálních územích Žalany, Nová Ves u Teplic, Verneřice u Hrobu a Soběchleby u Krupky. Všechny tyto pozemky leží pod komunikacemi III. třídy. Pozemek ležící v katastrálním území Žalany a současně se nachází v Chráněné krajinné oblasti České středohoří.
ÚZSVM v Ústí nad Labem převedlo Ústeckému kraji sedm pozemků, které leží v katastrálním území Stará Oleška a jeden pozemek v katastrálním území Čáslav u Verneřic a Mikulášovice. Celkově mají tyto převedené pozemky výměru 445 m2 a jsou rovněž pod komunikacemi III. tříd.
Pozemky ležící v katastrálním území Stará Oleška byly zapsány na nedostatečně identifikované vlastníky. Před jejich převodem Ústeckému kraji tak předcházelo majetkoprávní šetření za účelem zjištění jejich skutečného vlastníka, kterým se po prověření nabývacích titulů ukázal být stát.
Pozemek ležící v katastrálním území Čáslav u Verneřic  byl původně v katastru nemovitostí zapsán na dnes již neexistující státní organizaci Státní statek Verneřice, s.p.. Nachází se v Chráněné krajinné oblasti České středohoří.
Jeden pozemek převedl na Ústecký kraj ÚZSVM v Litoměřicích. Na pozemku o výměře 8 007 m2 v katastrálním území Velemín se rovněž nachází těleso silnice III. třídy a ÚZSVM ho získal jako nepotřebný majetek od Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.
Celkově tak byl Libereckému kraji převeden majetek v účetní hodnotě 680 a Ústeckému kraji celkem v účetní hodnotě 2 215 860 .
 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688