Jonáš Mlýnek (LYNX)
Okénko investora  |  06.02.2020 10:46:38

5 nejlepších světových akcií roku 2020

Investoři neustále hledají ty nejlepší akcie. Výběr těchto akcií je však často komplikovaný a je potřeba sledovat spoustu proměnných, abyste vybrali ty nejlukrativnější společnosti.

Holandský investiční specialista Wubbe Bos z LYNX pro Vás připravil seznam 5 nejzajímavějších akcií pro tento rok.


Nejlepší akcie v roce 2020

Akciové trhy vykázaly v roce 2019 silné oživení. Cyklické akcie sice lehce zaostávaly, ale defenzivní a růstové akcie vykázaly vynikající výnosy. Předvídané zpomalení růstu bylo jasně patrné ve strojírenském průmyslu. Stále důležitějšímu odvětví služeb se však vedlo dobře. Technologický sektor dále rostl a nízké úrokové sazby zvyšovaly výnosy. Nyní je otázkou, co přinese rok 2020.
Například akcie v polovodičovém průmyslu v roce 2019 enormně vzrostly. Provozní výsledky však neodpovídaly nárůstu ceny akcií, takže je otázkou, zda se trend zlomí. Toto odvětví je historicky docela cyklické a v roce 2020 by jistě mohlo přinést řadu překvapení.

Úrokové sazby

Téměř nikdo v roce 2020 neočekává zvýšení úrokových sazeb. V roce 2019 jsme navíc opět viděli řadu snížení úrokových sazeb. Vzhledem k relativně nízké nezaměstnanosti potenciálně hrozí riziko vyšší inflace. Nízká úroková sazba zvýšila ceny mnoha aktiv. Neočekáváme, že by úrokové sazby, alespoň v první polovině roku 2020 prudce vzrostly.

Koncem roku už však situace není tak jistá. Je tedy rozumné, aby se investoři nějakým způsobem chránili před možným nárůstem úrokové sazby. To je možné například investováním především do společností se silnou rozvahou. Dluhy budou s rostoucími úrokovými sazbami dražší.

Na druhé straně mohou společnosti s dluhem využívat nízkou úrokovou sazbu jen omezeně, protože již mají mnoho nesplacených půjček.

Nejlepší sektory v roce 2020

S ohledem na vynikající výkon defenzivních akcií s nízkou volatilitou v roce 2019 se ocenění tohoto druhu akcií prudce zvýšilo. Tyto akcie nejvíce těží z nižších, a dokonce záporných úrokových sazeb.

Z tohoto důvodu v roce 2020 doporučujeme ignorovat akcie s historicky dobrými výkony.

Cyklické akcie v roce 2020

Cyklické akcie navíc často mají mnoho továren, které mohou trpět stále se stupňující obchodní válkou mezi USA a Čínou. Výjimkami mezi cyklickými akciemi jsou společnosti Norilsk Nickel a Scorpio Tankers. Norilsk Nickel je ruská těžební společnost, která se soustředí na těžbu v niklu, mědi a palladia.

Poptávka po všech těchto kovech roste. Scorpio Tankers je společnost zaměřující se na lodní dopravu. Tomuto průmyslu se za posledních 15 let ve skutečnosti vedlo velmi špatně, ale nová pravidla IMO, která vstoupí v roce 2020 v platnost, mohou přinést do lodní dopravy svěží vítr.

Scorpio Tankers jako vlastník produktových tankerů může mít z nových předpisů mimořádný prospěch. Tato investice je poměrně riziková, ale ziskový potenciál je obrovský.

Růstové akcie v roce 2020

Růstovými akciemi v našem seznamu jsou zejména akcie technologických společnosti, jako jsou Alphabet a Microsoft. Velký potenciál mají také akcie asset managerů, jako jsou Brookfield Asset Management a KKR. Také CLP Resources má vysoký růstový potenciál.

Investiční příležitosti v roce 2020

BNP Paribas, ING a NN Group jsou akcie, které mohou vyniknout v případě, že skutečně dojde ke zvýšení úrokových sazeb. V seznamu také najdete řadu akcií z méně známých trhů – Velká Británie, Rusko a Hong Kong.

Tyto burzy nejsou v současné době u investorů moc populární, což může vytvořit řadu zajímavých příležitostí pro spekulativnější investory.

5 nejlepších akcií pro rok 2020

Níže uvádíme seznam 5 akcií, které mohou v následujícím roce excelovat.

Akcie Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway, konglomerát legendárního investora Warrena Buffetta je v současné době zpět ve hře. V roce 2019 akcie zaostávala za burzovními indexy, nicméně provedla několik úspěšných investic – v čele s investicí do společnosti Apple. Provozní výsledky byly také dobré.

Při současném ocenění 1,36násobku účetní hodnoty je akcie v tuto chvíli atraktivní. Uvidíme, zda se Warrenu Buffettovi povede v roce 2020 zvýšit hotovostní rezerva.


Akcie Alphabet

Internet je stále důležitějším segmentem a Google z toho těží. Trh s online reklamou má stále dostatečný růst. Navíc Alphabet s dalšími investicemi jako jsou YouTube, Waymo a Android rozšiřuje své portfolio aktivit.

Společnost realizuje program zpětného odkupu svých akcií. I s pokutami EU z nedávné doby zůstává ziskovost vysoká. V roce 2019 je hodnota Alphabet přibližně 25krát vyšší než zisk.


Akcie Microsoft

Ocenění akcií společnosti Microsoft v posledních letech prudce vzrostlo. Na druhé straně se také výrazně zlepšil růstový potenciál. Microsoft neustále přichází s novými projekty, které upevňují jeho pozici na trhu. Přechod na model softwaru jako služby (SAAS) učinil příjem společnosti Microsoft mnohem stabilnějším.

Díky větší předvídatelnosti, dobrému cash flow a vyššímu očekávanému růstu je společnost Microsoft stále atraktivní. Skvělá věc na modelu společnosti Microsoft je, že společnost může růst bez velkých kapitálových investic.

Poměr P/E je nadprůměrných 30. Kromě růstu jsou akcionáři odměňováni dividendou ve výši 1,25 %. Microsoft navíc realizuje program zpětného odkupu akcií.


Akcie Delta Airlines

Konkurence na americkém leteckém trhu prudce poklesla. Na trhu dominují čtyři hlavní letecké společnosti a tento koncentrovaný trh vede k vyšším ziskům. Příznivé obchody s poskytovateli kreditních karet navíc poskytují společnosti další příjem.

Delta Airlines také investuje do nových letišť, aby zvýšila svoji atraktivitu pro klienty.

Vzhledem k problémům společnosti Boeing je velký přebytek letadel nepravděpodobný. Delta Airlines je přední leteckou společností v USA a s poměrem P/E 8 není drahá. Společnost roste, odkupuje zpět své akcie a vyplácí rostoucí dividendu ve výši 2,73 %.


Akcie Hornbach

Hornbach je jedním z předních železářství v Evropě. Společnost je lídrem na poli online nakupování a má záruku nejnižší ceny. Zdá se, že velké obchody utlačují menší hráče. Vysoce konkurenční evropský trh se nakonec může stát obdobným jako je americký trh. Hornbach vlastní nezanedbatelné množství nemovitostí.

Tato místa nejsou typickými maloobchodními nemovitostmi, ale spíše připomínají populární průmyslová / logistická centra. Investoři si mohou vybrat mezi investicí do Hornbach Baumarkt a Hornbach Holding.

Druhá zmíněná společnost má více nemovitostí a je méně závislá na obchodech. Hornbach Baumarkt má poměr ceny a zisku 12 a dividendu 3,2 %. Hornbach Holding má poměr cena a zisku 11,7 a dividendu 2,44 %.


Obchodujte a vzdělávejte se s LYNX

LYNX nabízí obchodování s akciemi přímo na domácích burzách. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a úzký spread.

Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem.

Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.


Investování na finančních trzích zahrnuje rizika. Vaše celková ztráta může převýšit Váš celkový vklad.

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek působí jako ředitel české a slovenské pobočky LYNX. Akciovými trhy se zabývá již od roku 2007. Specializuje se zejména na americké trhy a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. V současnosti studuje program CFA.


LYNX

Logo LYNX

LYNX broker je specialista na online investování. Českým a slovenským investorům poskytuje nejširší nabídku trhů a instrumentů v kombinaci s extrémně nízkými poplatky. Umožňuje obchodovat akcie, opce, futures, forex, ETF, dluhopisy, certifikáty a další instrumenty na jediném účtu. Akcie a ETF je možné obchodovat od $5 v USA nebo od €6 v EU.


Získejte tipy na akcie a ETF zdarma

Chce získat aktuální tipy na akcie a ETF na tento týden? Investiční newsletter Breakout Trader přináší pravidelně každé úterý podrobnou analýzu čtyř akcií a jednoho ETF včetně konkrétních úrovní vstupu a výstupu. Zaregistrujte se k odběru zdarma a bez závazků na www.lynxbroker.cz/breakout-trader.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Út 15:56  Co má společného bitcoin a S&P 500? Ali Daylami (BITmarkets)
Po 15:01  Evropský průmysl zelené energie má problém: Společnosti se stěhují do USA Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Čt   9:26  Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688