cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  02.02.2020 18:54:43

První 1 000 státních licencí pro těžaře v Íránu

První 1 000 státních licencí pro těžaře v Íránu

02.02.2020 / Crypto Kingdom

V Íránu je nově pro osoby podnikající v oblasti těžby kryptoměn nutné získat speciální licenci. Tu vydává Ministerstvo průmyslu, těžby a obchodu, a právě to podle reportu od íránského Banking and Economic System Reference Media (IBENA) takových licencí už vydalo přes 1 000.

Více o tom řekl i člen komise pro blockchain u ICT, Amir Hossein Saeedi Nai, který byl jedním z prvních, kdo o této informaci veřejné informoval. Ten ve svém vyjádření mluvil nejen o počtu licencí a celkové nutnosti licence vlastnit, ale zmínil např. i to, že některé z licencovaných farem už jsou v plném provozu. Navíc se svěřil se svým odhadem, kdy věří, že pokud by lokální operace těžby kryptoměn fungovaly při plné kapacitě, přineslo by to přes 8 500 000 000 USD do lokální ekonomiky.

Pasivní příjem na kryptoměnách? Nic nereálného! Mrkni na článek, kde Ti nastiňujeme různé možnosti, jak jej dosáhnout.

Současná situace

Sankce, které na Írán uvalily USA a další země značně zasáhly ekonomiku státu. Podle zmíněného odborníka Írán potřebuje velké objemy na měnových párech s cizími měnami. A právě digitální měna by podle něj mohla pomoci usnadnit obchod a import zahraničních měn. Mimo to je vidí i jako možnost jak snížit dopad ekonomickcých sankcí (či je úplně obejít).

Z dalších zajímavostí je důležité zmínit to, že v současnosti celá organizace spolků ICT pracuje na zlepšení podmínek pro těžaře kryptoměn v Íránu. Renesanci lokálního miningu vidí pak organizace hlavně ve přizpůsobování cen elektřiny a podpoře kooperace mezi těžaři kryptoměn a provozovateli elektráren využívajících zemního plynu.

Írán navíc už v současnosti nabízí jedny z těch nejvýhodnějších cen elektřiny. V poslední době však zažil spoustu výpadků a nedostatků elektřiny, což vedlo regulátory k značnějším zásahům. I proto se v prvních chvílích mohl zdát jejich postoj jako skoro až negativní k těžbě kryptoměn, což se novými zprávami a vyjádřeními jasně snaží vyvrátit.

Těžaře však situace včetně hrozícícho konfliktu vylekala natolik, až se začalo spekulovat o jejich přesunu do centrální Asie. O tom jsme psali v článku v polovině měsíce, který najdeš zde.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste