TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  24.01.2020 14:49:39

Policisté dopadli zloděje veteránů. Nakradli motorky za téměř milion


Policistům z Vyškova se podařilo dopadnout zloděje, kteří se zaměřovali na historická vozidla. Tipovali si objekty, kde majitelé veterány garážují a na místa, kde už jednou kradli, se drze vraceli. Dva muži ve věku 41 a 31 let jsou podezřelí z krádeže a porušování domovní svobody.

Na Bučovicku si vytipovali rekreační objekt v obci Mouchnice. Zjistili, že majitel uvnitř parkuje historické motocykly. Na místo se opakovaně vraceli a podařilo se jim odvézt téměř celou sbírku včetně náhradních dílů.

"Zmizelo několik historických mopedů, motocyklů a větší množství náhradních dílů. Jejich předběžná hodnota byla majitelem vyčíslena asi na 950 tisíc korun," řekla policejní mluvčí Alice Musilová. Podle policie byla dvojice mužů za majetkovou trestnou činnost potrestána v minulosti už několikrát.

Policisté se dostali oběma podezřelým na stopu a při domovní prohlídce objevili desítky kradených věcí. Mezi karburátory a převodovkami našli starý motocykl, který před časem někdo ukradl na Pelhřimovsku. Kromě dílů našli kriminalisté také vysokou částku v hotovosti a podařilo se jim dohledat i kupce, kteří kradené věci museli vrátit.

"Na Brněnsku, kde se pachatelé zdržovali, kriminalisté zajistili během jedné z domovních prohlídek také motocykl značky Kawasaki Z1000 a vysokou finanční hotovost jako výnos z trestné činnosti. Ukázalo se, že tento motocykl byl v dubnu odcizený na Pelhřimovsku. Během domovních prohlídek jsme také zajistili neznámé látky, zřejmě pervitin a marihuanu. Není tedy vyloučeno, že trestní stíhání obviněných mužů bude rozšířeno o další trestnou činnost," informovala Musilová.

Starší z podezřelých je ve vazbě, soud návrhu na vazební stíhání vyhověl zejména proto, že by muž už patnáctkrát trestaný za majetkovou trestnou činnost. Druhého muže stíhají policisté na svobodě. Oběma hrozí až osmileté vězení.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688