Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Investice  |  22.01.2020 09:23:46

Americká data z trhu nemovitostí si polepší (Ranní zpráva z finančního trhu)

Ve Spojených státech dnes budou zveřejněna data z trhu nemovitostí. Ta by měla potěšit růstem. O zásadní kurzotvorné informace se ale zřejmě jednat nebude. Mnoho impulzů nenabídne ani důvěra ve Francii, která si naopak mírně pohorší. V regionu nás čekají pouze data z polské ekonomiky. Český kalendář zeje prázdnotou. 

Důvěra ve francouzskou ekonomiku mírně poklesne

Prodeje stávajících domů v USA v říjnu a listopadu klesaly. V prosinci by si měly vylepšit reputaci a podle naší prognózy vykázat meziměsíční růst o 2,2 %. Mírně by měly růst i ceny nemovitostí měřené indexem FHFA. Z hlediska vývoje kurzu eura vůči dolaru se však bude jednat o méně zajímavé indikátory. Společná evropská měna tak dnes důvody pro posílení bude hledat jen obtížně.

V regionu budou zveřejněna pouze data z polské reálné ekonomiky. Český kalendář je prázdný. Koruna otevírá nad hladinou 25,10 CZK/EUR. Vzhledem k absenci zajímavějších událostí se kolem těchto úrovní bude pravděpodobně držet i v průběhu dne.

Koruna vytvořila nový pointervenční rekord

Německý ZEW index příjemně překvapil, a to jak ve složce hodnotící současnou situaci tak ve složce očekávání. Ve složce očekávání vystřelil dokonce na nejvyšší úroveň od druhé poloviny roku 2015. Společná evropská měna tak získala důvod k optimismu a o 0,2 % posílila na 1,111 USD/EUR. Během asijské seance však o tyto zisky přišla a dnes ráno otevírá na úrovni 1,108 USD/EUR.

Koruna včera vytvořila další pointervenční rekord, když se probojovala až na hladinu 25,05 CZK/EUR. V celodenní statistice tak skončila o 0,1 % silnější. V Hospodářských novinách v úterý vyšel rozhovor s centrálním bankéřem Tomášem Holubem. Podle jeho slov jsou v poslední době argumenty pro stabilitu a mírné zvýšení sazeb hodně vyrovnané. Dále dodal, že domácí inflační vývoj by mírné zvýšení sazeb opravňoval.

Maďarský forint v úterý ztratil 0,2 % a posunul se na hladinu 335,2 HUF/EUR. Vzhledem k tomu, že maďarská centrální banka bude v letošním roce pokračovat v uvolňování měnových podmínek, bude forint zřejmě ztrácet i nadále. Na konci letošního roku by se jeho kurz měl podle naší prognózy nacházet na úrovni 350,0 HUF/EUR. Polský zlotý skončil ve srovnání s přechozím dnem o 0,2 % na silnější úrovni (4,243 PLN/EUR). I polská měna by ale měla v letošním roce podle naší prognózy oslabovat. V závěru roku vidíme kurz na úrovni 4,420 PLN/EUR.
Autor: Jana Steckerová

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688