Jonáš Mlýnek (LYNX)
Okénko investora  |  21.01.2020 10:18:01

Nejlepší investiční příležitosti a výhled na rok 2020

Prezidentské volby v USA, ukončení obchodní války s Čínou nebo snižování úrokových sazeb centrálních bank – to je pouze malý výčet klíčových událostí, které mohou hýbat trhy v roce 2020. Jak tyto klíčové události ovlivní světové burzy v roce 2020? A jak byste se na to měli připravit vy?

Dva známí a úspěšní čeští tradeři a investoři se shodují, že rok 2020 bude pro trhy důležitou křižovatkou. Exkluzivně pro Vás odhalí své osobní investiční tipy na 2020 v nadcházejících webinářích.


Kdo představí své investiční tipy na rok 2020?

Abychom zajistili co největší kvalitu, pozvali jsme pro webináře LYNX investory, kteří mají odlišné přístupy k obchodování. Výstupem budou jistě odvážné a netradiční myšlenky, které vás přivedou k zamyšlení. A to je našim cílem.

Pavel Kohout

Pavel Kohout patří dlouhodobě mezi nejuznávanější české ekonomy. Působil jako poradce několika politiků a byl členem Národní ekonomické rady vlády (NERV). Poté stál u zrodu úspěšné poradenské společnosti, po jejímž prodeji se zaměřil na aktivní správu peněz na světových burzách.

V roce 2016 založil investiční fond QUANT a nyní spouští zcela nový fond Algorithmic Investment Management, který se zaměřuje na obchodování amerických indexů.

Jan Kaška

Jan Kaška je členem Advisory Boardu fondu kvalifikovaných investorů Charles Bridge Global Macro Fund. Na finančních trzích se pohybuje zhruba deset let. Za svou kariéru prošel pozicemi finančního analytiky, aktivního tradera, portfolio manažera, i makroekonomického konzultanta. Obchodoval globální měny, dluhopisy, akciové trhy i deriváty.

Shrnutí webináře: Velký výhled na rok 2020 a investiční tipy od Pavla Kohouta

Americký trh vypadá slibně, ale draze. Pavel Kohout, jeden z nejuznávanějších českých ekonomů a zakladatel investičního fondu Algorithmic Investment Management, hodnotí stav amerických trhů k začátku roku 2020 jako mírně vychýlený z rovnováhy (přibližně nadhodnocen o 15 %) a otevřen ke korekci.

Na základě bankovních indikátorů nevidí v amerických bankách žádné zlo, které by mělo spustit krizi. Podotýká však, že v roce 2019 došlo k inverzi výnosových křivek, která z historie pokaždé, až na jeden případ, vždy úspěšně predikovala recesi.

Jedním dechem také dodává, že recese neznamená krizi, jaká tu byla např. v roce 2008. Recese znamená pouze dočasný pokles, který nevyžaduje mimořádná opatření. Krize naproti tomu představuje systémové riziko. Také doba inverze křivek byla krátká, je možné, že ji tedy lze ignorovat.

Pavel doporučuje sledovat v roce 2020 podnikové zisky, míru úvěrové expanze a podíl nesplacených úvěrů, které před recesí vždy rostou. Aktuální míra nesplacených úvěrů vypadá velice příznivě.

Jeden z nejdůležitějších grafů je graf likvidní peněžní zásoby, která roste nejrychleji za posledních 7 let. Důsledek je dostatek až nadbytek peněz. Tím roste na trzích optimismus – pokud se něco stane, FED nás zachrání.

Pozor je dle Pavla dobré dát si na růst podnikových zisků, kde vidí velice malý prostor. Během roku 2019 to nevadilo, v tomto roce však může.

Některé makroekonomické statistiky jsou příznivé, jiné ne. A tak je to dobře. V případě příliš příznivých statistik se očekává přehřátí trhů a recese.

Trumpovy tweety, rizika konfliktů nebo politika obecně není důležitá. Obchodní válka USA s Čínou je značně přeceňovaná, dle Pavla přibližně desetinásobně.

Co je důležité, ale nestane se, je, že extremista Sanders nebo Warrenová se stanou prezidenty USA.

Investiční myšlenky Pavla na rok 2020 jsou následující: americký trh má stále prostor pro růst, je ale drahý, ekonomika dle indikátorů není přehřátá, lze spekulovat na evropské akcie, je dobré sledovat akcie společnosti Apple (AAPL) – pokud přestanou růst, zastaví se pravděpodobně i růst indexu Nasdaq.

Důležitý dodatek Pavla k vnímání ekonomické expanze – neexistuje průměrná doba, kdy trhy mohou růst a kdy klesají. Narozdíl od člověka, u kterého známe průměrný věk, ekonomická expanze žádnou „správnou“ nebo průměrnou dobu nemá. Myšlenka, že expanze skončí kvůli její délce, není správná.

Záznamy webinářů s Pavel Kohoutem a Janem Kaškou včetně grafů, jednotlivých bankovních indikátorů a doporučení na akcie a ETF pro rok 2020 naleznete na www. lynxbroker.cz/vyhled-2020
 


Investování na finančních trzích zahrnuje rizika. Vaše celková ztráta může převýšit Váš celkový vklad.

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek působí jako ředitel české a slovenské pobočky LYNX. Akciovými trhy se zabývá již od roku 2007. Specializuje se zejména na americké trhy a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. V současnosti studuje program CFA.


LYNX

Logo LYNX

LYNX broker je specialista na online investování. Českým a slovenským investorům poskytuje nejširší nabídku trhů a instrumentů v kombinaci s extrémně nízkými poplatky. Umožňuje obchodovat akcie, opce, futures, forex, ETF, dluhopisy, certifikáty a další instrumenty na jediném účtu. Akcie a ETF je možné obchodovat od $5 v USA nebo od €6 v EU.


Získejte tipy na akcie a ETF zdarma

Chce získat aktuální tipy na akcie a ETF na tento týden? Investiční newsletter Breakout Trader přináší pravidelně každé úterý podrobnou analýzu čtyř akcií a jednoho ETF včetně konkrétních úrovní vstupu a výstupu. Zaregistrujte se k odběru zdarma a bez závazků na www.lynxbroker.cz/breakout-trader.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Út 15:56  Co má společného bitcoin a S&P 500? Ali Daylami (BITmarkets)
Po 15:01  Evropský průmysl zelené energie má problém: Společnosti se stěhují do USA Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
18.04.2024  Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje? Mgr. Timur Barotov (BHS)

Přečtěte si také:

09.04.2021Jaké jsou nyní nejlepší investiční příležitosti? B3 Technology (B3 Technology)
21.07.2020Investiční výhled na druhou polovinu roku 2020 NN Investment Partners (NN Investment Partners)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688