TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  20.01.2020 08:13:18

Počasí v Česku: V týdnu bude přituhovat, pak se zase oteplí. Kde napadne sníh? Předpověď na týden.

Tento týden bude podle meteorologů převážně slunečný, dočkáme se ale i sněžení. Ranní teploty budou po celý týden mrazivé, přes den se budou držet lehce nad nulou. O víkendu se ale oteplí až na 9 stupňů.

Počasí dnes ráno, ranní mlha

Mlhy se vyskytují ojediněle v jižních Čechách, na Vysočině a na severovýchodě Moravy s vodorovnou dohledností i kolem 200 m. 

 

Počasí v týdnu 

Pondělí

Začátek týdne bude oblačný až zatažený. Místy - především na jihu území - napadne sníh nebo se objeví sněhové přeháňky. Během dne ale bude postupně oblačnosti ubývat a večer se budou tvořit mlhy. "V noci, v nižších polohách na mokrých silnicích se ojediněle bude tvořit náledí," varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od 1 do -3 stupňů. Přes den nebudou o moc vyšší - v maximech dosáhnou pouze 0 až 4 stupňů. Na horách v 1000 metrech bude kolem -2 stupňů.

 

 

Úterý

V úterý ráno se mohou objevit mrznoucí mlhy. Zpočátku bude nízká oblačnost - během dne se obloha zcela vyjasní. Oproti pondělku v noci přituhne - teploty klesnou na -3 až -7 stupňů, ojediněle dokonce až na -10 stupňů. Přes den se budou pohybovat okolo -3 až 1 stupně. 

Středa

Ve středu bude zpočátku jasno až polojasno doprovázené místy mrznoucími mlhami. Od severu postupně bude přibývat oblačnosti. V průběhu dne tak bude na severu a severovýchodě území sněžit - v polohách pod 400 metrů ale sníh nahradí dešťové či mrznoucí srážky.  

V noci bude od -2 do -6 stupňů, ojediněle až -10 stupňů. Ve dne teploty stoupnou na 0 až 4 stupně.

Čtvrtek

Čtvrteční ráno bude zatažené a ojediněle bude sněžit nebo mrholit. Během dne ale bude oblačnosti ubývat. Oproti předchozím dnům se v noci oteplí - teploty se budou pohybovat okolo 1 až -3 stupňů. Přes den nepřekročí 0 až 4 stupně. 

 

Pátek

Páteční noc ale opět bude mrazivá - teploty klesnou na -2 až -6 stupňů, ojediněle až na -9 stupňů. Ráno bude jasno nebo skoro jasno, místy se objeví mrznoucí mlhy.  Večer od západu bude přibývat oblačnosti. Teploty přes den v maximech dosáhnou 1 až 5 stupňů.

Počasí o víkendu 

V závěru týdne nás čeká oteplení. Zpočátku se teploty v noci budou pohybovat od -2 do -7 stupňů, postupně ale stoupnou na 2 až -3 stupně. Denní teploty budou od 1 do 6 stupňů, postupně se vyšplhají na 4 až 9 stupňů.

Obloha bude oblačná, přechodně až zatažená s ojedinělým deštěm či mrznoucími srážkami. Postupně ale bude polojasno s ojedinělými mlhami.



TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688