TNBiz (TN.cz)
Volby  |  18.01.2020 11:43:38

ODS volí vedení a kuje plány na výhru ve volbách. Fiala nemá konkurenci

V Praze dnes začal 29. kongres ODS. Strana si volí nové vedení. Na předsedu kandiduje pouze současný lídr Petr Fiala. Hlavní otázkou kongresu tak je, kdo ho ve vedení strany doplní a na jaká témata strana vsadí, aby splnila svůj cíl - zvítězit v příštích parlamentních volbách.

Kongres se koná v nové multifunkční hale Universum vedle pražské O2 Arény. Funkci předsedy strany obhajuje Petr Fiala, který dostal nominace na nejvyšší funkci ve všech regionech a tak nemá žádného protikandidáta. "Chci ODS silnou a energickou, chci, aby vítězila. Chci ODS plnou výrazných osobností a odborníků, kteří zajistí, aby také Česká republika vítězila," uvedl Fiala.

 

Současné vedení strany určitě opustí europoslanec Evžen Tošenovský, který už na post místopředsedy nekandiduje. Ostatní, včetně první místopředsedkyně Alexandry Udženiji, kandidují znovu. Zrovna o její post se čeká velký boj. Nominaci má také bývalý ministr zahraničí a nynější europoslanec Alexandr Vondra.

Během volebního kongresu ODS přivítala také hosty ze spřízněných středopravých stran. S přáním, aby se společně zbavili agrosocialistické vlády opřené o komunisty vystoupila jako první šéfka TOP09 Markéta Adamová Pekarová.

Předseda lidovců Marek Výborný, který za týden končí ve funkci, kritizoval současnou vládu. Podle něj kašle na vzdělávání a důchodovou reformu. Věří, že se to podaří změnit společným vítězstvím opozičních stran v parlamentních volbách. Podobně hovořil i šéf STAN Vít Rakušan.

Předseda ODS Petr Fiala ve svém úvodním projevu prohlásil, že prvním cílem strany bude posílení v nejbližších volbách - krajských a senátních letos na podzim. "Přeji si, aby ODS převzala odpovědnost všude, kde to bude možné a abychom z těchto voleb vyšli jako ještě silnější vyzyvatel hnutí ANO pro volby v roce 2021," prohlásil.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688