TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  16.01.2020 16:49:36

V pražském tunelu Blanka hořel luxusní sporťák. Tvořily se kolony

Pražští hasiči ve čtvrtek kolem čtvrté hodiny odpoledne vyráželi k požáru luxusního sportovního auta do části bubenečského tunelu ve směru na Troju. Požár se jim kolem půl páté podařilo dostat pod kontrolu, ale tunel Blanka byl pro dopravu zcela uzavřený. Aktuálně je místo znovu plně průjezdné. Pravděpodobnou příčinou nehody je podle mluvčího pražských hasičů technická závada.

 "Dvě jednotky hasičů vyjely k požáru osobního automobilu v Bubenečském tunelu ve směru na Troju. Doprava je omezena," psali pražští hasiči na svém twitteru. Krátce před půl pátou odpoledne se požár podařilo dostat pod kontrolu a probíhalo jeho dohašování.

 "Tunel je obousměrně uzavřený, policisté na místě řídí dopravu," informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová krátce po požáru. "Provoz na místě je obnoven," píše policie na svém twitteru.

"Tunel byl silně zakouřený, kouř odsával automatický odvětrávací systém. Při požáru nebyl nikdo zraněný a ani nebyla poškozena další vozidla," řekl mluvčí hasičů Martin Kavka. 

Na místě byl hasičský vyšetřovatel, který předběžně jako příčinu nehody uvedl technickou závadu na vozidle. To je ohněm zcela zničené. Jednalo se o luxusní sportovní vůz, podle dostupných informací zřejmě Lamborghini.

Podle mluvčího pražských hasičů nebylo nutné provádět evakuaci, prostor dobrovolně opustilo zhruba 50 lidí. Systém tunelu se automaticky uzavřel a ostatní auta zůstala v bezpečí venku. Odhadovaná škoda půjde dle Kavky přinejmenším do milionu.

Požár negativně ovlivnil i městskou hromadnou dopravu, autobusová linka číslo 112 nabrala zpoždění. Před tunelem se tvořily dlouhé kolony.

Nejedná se o první požár luxusního sportovního vozu, za kterým stojí technická závada. Roku 2012 hasili Lamborghini i hasiči z Turnova. Sám řidič auta se snažil svého plechového miláčka uhasit pomocí hasicích přístrojů z benzínové pumpy, u které zastavil. O rok dříve hořelo Lamborghini v pražském Strahovském tunelu. V tomto případě požáru předcházely problémy s převodovkou.

Důvodem, proč Lamborghini tak často vzplanou, je poměrně banální. Příčinou je nedokonalý systém odvětrávání palivové nádrže. Za určitých podmínek se podle serveru autoforum totiž benzín může dostat k části výfukového systému. Při provádění určitých manévrů, například vytáčení motoru na místě, tak může dojít k vzplanutí.

 

Evakuace tunelu

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688