TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  12.01.2020 16:29:38

Bláznivé počasí. Pouštní státy svírá zima, velbloudi se brodí sněhem

Počasí si z nás tuto zimu nejspíš tropí žerty. Zatímco Česku se sníh i nadále vyhýbá, pouštní státy na Arabském poloostrově ho mají víc než dost. Chumelilo v Saúdské Arábii, Sýrii nebo Libanonu a na sociálních sítích se to jenom hemží fascinujícími fotkami a videi zmatených velbloudů, kteří na takovou nadílku nejsou zvyklí.

Uplynulé dny přinesly pouštním státům na Arabském poloostrově překvapení v podobě sněhových bouří. Na řadě míst napadla taková vrstva sněhu, o které si momentálně Česko může nechat leda tak zdát. 

 

Bílá pokrývka leží například v Saúdské Arábii, především v regionu Tabuk na severozápadě území, Libanonu, Sýrii a Jordánsku. Přestože v těchto státech najdeme horské oblasti, kde v zimě nastává chladné počasí, nedá se říct, že by místní obyvatelé byli na chumelení zvyklí.

Na mnoha místech totiž v posledním týdnu byl takový úhrn srážek, který je pro danou zemi typický za celý rok. Na sociálních sítích se tudíž začaly masově šířit videa a fotografie zasněžené pouště.

Symbolem šíleného počasí na Blízkém východě se stali velbloudi, kteří zmateně postávají zaboření do sněhu. "Vítejte v nové Saúdské Arábii, kde můžete narazit na sníh a velbloudy zároveň," popisují neobvyklou podívanou lidé na twitteru.

Nejen velbloudi, ale i palmy pokryté sněhem fascinují místní obyvatele. Tolik sněhu v Saúdské Arábii už dlouho nikdo nezažil. Někteří uživatelé twitteru dokonce zpochybňují autentičnost záběrů. 

I místní média ale potvrdila výrazné ochlazení a sněhové bouře v regionu. Deník Gulf Today napsal, že saúdská meteorologická agentura varovala obyvatele, aby se oblékali teple a vyhýbali se odlehlým místům. Ne teploty pod nulou totiž Saúdové nejsou zvyklí.

Nejen sněhové bouře sužují Arabský poloostrov. Ve Spojených arabských emirátech, Ománu, Izraeli nebo Kataru udeřily prudké přívalové deště a způsobily záplavy. Dubajské letiště se v pátek ocitlo pod vodou. 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688