Uzsvm.cz (UZSVM)
Z regionů  |  09.01.2020 00:00:00

Obce v Ústeckém kraji získaly bezúplatně pozemky v celkové hodnotě 254 529 Kč

09.01.2020
Regionální pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových předaly do majetku obcí v Ústeckém kraji další pozemky, tentokrát o rozloze 11 797 m2.
?
Pozemky o největší rozloze byly předány obcím v okrese Chomutov. Celkem 1 416 m2 bylo bezúplatně převedeno městu Kadaň. Pozemky ležící v katastrálním území Kadaň se nachází v blízkosti vodní nádrže Kadaň a slouží jako přístupová cestarodinnému domu a do veřejně přístupného areálu loděnice, která je užívaná neziskovou organizací TJ Vodní sporty Kadaň, z.s., která zde provozuje sportovní činnost vodáků – kanoistiku a dračí lodě. Pozemky také slouží jako přístupová cesta ke garáži této tělovýchovné jednoty. Na nejmenším pozemku (12 m2) se nachází část schodiště pro snášení lodí k platu u vody. Další z pozemků je součástí skalního útvaru obklopujícího areál. Město Kadaň získalo pozemky do svého vlastnictví ve veřejném zájmu a z hlediska hospodárnosti s omezujícími podmínkami po dobu 10 let. Pozemky bude i nadále užívat tělovýchovná jednota.
Obec Vysoká Pec získala do majetku pozemek o rozloze 8 171 m2 ležící v katastrálním území Drmaly. Jedná se o příjezdovou komunikaci s asfaltovým povrchem a pomocným silničním pozemkem v obci. Obec Vysoká Pec požádala o převod tohoto pozemku z důvodu plánované výstavby veřejně prospěšné stavby – kruhového objezdu.
Poslední obcí, která v okrese Chomutov získala do majetku pozemek, byla obec Křimov, jejíž majetek se rozšířil o pozemek o výměře 45 m2 ležící v katastrálním území Suchdol u Křimova. Pozemek je zatravněný a tvoří pomocný silniční pozemek podél komunikace. Na části pozemku jsou položeny žulové kostky tvořící zpevněný vjezd do domu. Obec Křimov pozemek pravidelně udržuje na vlastní náklady. ÚZSVM získal příslušnost hospodařit s tímto pozemkem na základě souhlasného prohlášení uzavřeného se Státním pozemkovým úřadem, protože pozemek nesplňoval ustanovení zákona o půdě.
Dva pozemky získaly také obce na Teplicku. Větší z pozemků byl bezúplatně převeden obci Rtyně nad Bílinou. Pozemek o rozloze 189 m2 leží v katastrálním území Velvěty a slouží již více jak 40 let jako přístupová cestyželezniční zastávce. Pozemek byl před převodem oddělen geometrickým plánem dle svého způsobu využití a dle svého charakteru z většího pozemku o výměře 3 738 m2, který leží v ochranném pásmu II.C přírodních léčivých zdrojů lázeňského místa Teplice v Čechách, zátopovém území zvláštní povodně.
Druhý menší pozemek o výměře 71 m2 byl bezúplatně převeden obci Světec. Pozemek ležící v katastrálním území Světec byl rovněž nejdříve oddělen z většího pozemku o výměře 279 m2. Na novém pozemku se nachází komunikace III. třídy označená jako Světec křižovatka k Chotovence.
Pozemek získala zdarma od ÚZSVM také obec Žitenice na Litoměřicku. Pozemek o rozloze 1 905 m2 leží pod tělesem místní komunikace, v územním plánu obce je veden jako plochy veřejných prostranství s převahou zpevněných ploch. Pozemek současně leží ve velkoplošném chráněném území Chráněné krajinné oblasti České středohoří. ÚZSVM jej získal jako nepotřebný majetek od Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688