Z domova  |  08.01.2020 11:38:32

Jarní prázdniny 2020 a pololetní prázdniny 2020 jsou tu za chvilku

Jako každý rok vítězí děti v počtu svých volných dnů nad svými rodiči, a nejbližší prázdninové dny - pololetní jednodenní prázdniny a pětidenní jarní prázdniny - jsou velmi blízko. Protože i když ze zákona je dovolená čtyři týdny, a mnozí zaměstnavatelé jeden týden přidávají (pět týdnů je už téměř dovolenkový standard), děti čekalo v průběhu školního roku 2019/2020 15 dnů prázdnin, o hlavních prázdninách v létě ani nemluvě… Plus dva dny ředitelského volna, které si každá škola může vyhlásit podle svých potřeb a libovůle. Sice by se měla připravovat novela zákoníku práce o spravedlivějším vyměřování dovolené po hodinách, nikoli po dnech, dovolená stejně ale samozřejmě na všechny prázdniny zdaleka nestačí.

skolstvi_deti_zdroj_ProfesiaCZ V roce 2020, přesněji do konce školního roku 2019/2020 čeká děti ještě sedm dní prázdnin, na které navážou hlavní prázdniny od středy 1. července (do pondělí 31. srpna, následující školní rok 2020/2021 začne v úterý 1. září 2020).

Nejbližší jsou pololetní prázdniny v pátek 31. ledna 2020, ve čtvrtek 30. ledna děti dostanou pololetní vysvědčení a mnohé z nich zamíří hned po hodině, kdy jim třídní vysvědčení rozdá, domů.

Následovat budou jarní prázdniny v délce jednoho týdne, jejichž konkrétní termín se liší podle okresu. Termíny jsou letos od 3. února do 15. března 2020 a jsou podle sídla školy stanoveny takto:
   

Praha 1 až 5 jsou městské části: Praha 1, Praha 2, Praha 3, Praha 4, Praha 5, Praha 11, Praha 12, Praha 13, Praha 16, Praha-Kunratice, Praha-Libuš, Praha-Lipence, Praha-Lochkov, Praha-Řeporyje, Praha-Slivenec, Praha-Šeberov, Praha-Újezd, Praha-Velká Chuchle, Praha-Zbraslav, Praha-Zličín.
Praha 6 až 10 jsou městské části: Praha 6, Praha 7, Praha 8, Praha 9, Praha 10, Praha 14, Praha 15, Praha 17, Praha 18, Praha 19, Praha 20, Praha 21, Praha 22, Praha-Kolovraty, Praha-Běchovice, Praha-Benice, Praha-Březiněves, Praha-Čakovice, Praha-Ďáblice, Praha-Dolní Chabry, Praha-Dolní Měcholupy, Praha-Dolní Počernice, Praha-Dubeč, Praha-Klánovice, Praha-Koloděje, Praha-Královice, Praha-Křeslice Praha-Lysolaje, Praha-Nebušice, Praha-Nedvězí, Praha-Petrovice, Praha-Přední Kopanina, Praha-Satalice, Praha-Suchdol, Praha-Štěrboholy, Praha-Troja, Praha-Vinoř.
Zdroj: msmt.cz

 

Před hlavními prázdninami nás potom čekají ještě Velikonoční prázdniny, které připadnou na čtvrtek 9. dubna 2020. Pátek 10. dubna 2020 (Velký pátek) je tzv. ostatním svátkem podle zákona, kdy se nejde do školy ani do práce, podobně jako v pondělí 13. dubna (Velikonoční pondělí).

Podívejte se také: Přehled prázdnin v kalendáři.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688