TNBiz (TN.cz)
08.01.2020 06:22:48

Australany vyděsil výjev v ohni

V Austrálii to kvůli lesním požárům v posledních týdnech vypadá, jako by na ni udeřila apokalypsa. O to děsivější je výjev, který na fotografii zachytil tamní farmář - z mohutných oblak kouře jako by se šklebila tvář ďábla.

Podívejte se také: Peklo v Austrálii. Shořelo území skoro jako Česko a Naděje pro Austrálii: V ohnivém pekle se konečně ochladilo a začalo pršet

Nejen mezi Australany se rozšířila fotografie farmáře Craiga Calverta, který zachytil děsivý výjev. V toxických oblacích kouře se objevil obrazec, který nápadně připomínal ďábelskou tvář. "Nejsem zrovna zapálený do těchhle strašidelných věcí, ale přímo v tom ohni byl velký ďábelský obličej," řekl pro australskou televizi Sunrise.

@[$tw#Paramystic2/status/1214133547923070976]

Fotografie se začala masově sdílet především na twitteru. "Démonická tvář, která se objevila při australských požárech, se hodně podobá ďáblovi z hororového filmu Konec světa," napsal jeden z uživatelů. Jiným ale tvář připomněla spíš UFO než vládce pekel. 

@[$tw#niklander2/status/1213811517105328129]

Zoufalý farmář žije ve Victorii - oblasti, která je nejvíce postižena lesními požáry. Aby zachránil svůj majetek, třináct hodin bojoval s ohněm. Stále ale nemá vyhráno. "Vrací se to," řekl a dodal, že se připravuje na další - tentokrát silnější - úder.

Austrálii totiž tento týden čeká další vlna veder a sucha. Objevit by se měl i silný vítr, který napomáhá šíření ohně. Během požárů zemřelo už 24 lidí a uhynuly stovky milionů zvířat. 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty