TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  03.01.2020 11:17:09

Počasí v ČR, výstraha: Na Česko se žene silný vítr, může dosáhnout i síly vichřice. Potrápí hlavně Prahu, Středočeský nebo Pardubický.

Po mrznoucích mlhách Česko zasáhne další nepříznivý živel. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nás čeká silný vítr. Dosáhnout by mohl v nárazech až 75 km/h. Potrápí především Prahu, Středočeský nebo Pardubický kraj.

V sobotu musíme počítat s dalšími komplikacemi. Tentokrát se na naše území přižene silný vítr. "Během soboty 4. 1. nad střední Evropou přechodně zesílí západní, postupně severozápadní proudění mezi hlubokou tlakovou níží nad severní Evropou a tlakovou výší se středem nad Biskajským zálivem," informoval ústav.

ČHMÚ zároveň vyhlásil první stupeň nebezpečí. Výstraha před silným větrem bude platit od sobotní druhé hodiny odpolední do nedělní půlnoci. Foukat bude čerstvý západní, později severozápadní vítr s nárazy 60 až 75 km/h. Nejsilnější nárazy by měly být ve večerních hodinách.

Pozor by si měli dát lidé v Praze, Středočeském kraji (Benešov, Beroun, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Čáslav, Černošice, Český Brod, Dobříš, Hořovice, Kladno, Kolín, Kralupy nad Vltavou, Kutná Hora, Neratovice, Příbram, Rakovník, Říčany, Sedlčany, Slaný, Vlašim, Votice), Pardubickém kraji, na Vysočině a v Jihomoravském kraji (Boskovice, Ivančice, Moravský Krumlov, Rosice, Tišnov, Znojmo). 

Podle meteorologů může dojít k poškození stromů nebo ke škodám na budovách. "Nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné komplikace v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií," dodal ČHMÚ.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Více zpráv k tématu Počasí






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688