TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  30.12.2019 08:21:07

Luke Perry či Keith Flint: V roce 2019 svět přišel o mnoho osobností

V roce 2019 zemřelo mnoho slavných osobností, a to jak v České republice, tak v zahraničí. Nejsilněji svět zasáhla smrt hvězdy seriálu Beverly Hills 90210 Luka Perryho, frontmana kapely The Prodigy Keitha Flinta nebo zpěvačky dua Roxette Marie Fredriksonové. Připomeňte si, které další zahraniční osobnosti, letos navždycky odešli.

6. února: Rosamunde Pilcherová (†94)

Začátkem roku zemřela slavná autorka romantických knih Rosamunde Pilcherová. Ve věku 94 let ji postihla mrtvice. Mezi její nejznámější romány patří Hledači mušlí. Známá je však především díky filmovým adaptacím jejích knih, které jsou populární hlavně v Německu.

8. února: Albert Finney (†82)

Herec Albert Finney zemřel ve věku 82 let na těžkou infekci v hrudníku. Proslavila ho zejména role Hercula Poirota ve filmu Vražda v Orient expresu. Během své 40leté kariéry byl pětkrát nominován na Oscara.

19. února: Karl Lagerfeld (†85)

Jeden z nejvýznamnějších světových módních návrhářů Karl Lagerfeld zemřel na rakovinu slinivky. Bylo mu 85 let. Krátce po jeho smrti svět šokovala zpráva, že část svého majetku ve výši zhruba 4,4 miliardy korun odkázal domácímu mazlíčkovi - huňaté kočce jménem Choupette.  

4. března: Keith Flint (†49) a Luke Perry (†52)

Čtvrtého března svět opustily hned dvě významné osobnosti. Velkou ranou pro milovníky elektronické hudby byla smrt zpěváka kapely The Prodigy Keitha Flinta. Ve svých 49 letech spáchal sebevraždu. Policisté našli tělo v jeho domě v Essexu. K smrti ho měly dohnat deprese poté, co ho opustila manželka.

Tentýž den zemřel i americký herec Luke Perry, který si srdce fanoušků získal především rolí Dylana v oblíbeném seriálu Beverly Hills 90210. Ve svých 52 letech ho postihla mrtvice, po které musel být uveden do umělého spánku. Nakonec v nemocnici po pár dnech zemřel.

30. dubna: Peter Mayhew (†74)

Rok 2019 byl smutný i pro fanoušky sci-fi série Hvězdné války. Ve věku 74 let svět opustil herec Peter Mayhew, který ztvárnil postavu Chewbaccy alias Žvejkala. Zemřel ve svém domě v Texasu obklopen blízkými. Ti neupřesnili, jaká byla příčina hercovy smrti, byl ale zřejmě velmi nemocný.

19. července: Rutger Hauer (†75)

Do hereckého nebe tento rok odešel i nizozemský umělec Rutger Hauer, kterého lidé znají především jako rytíře z filmu Jestřábí žena. Ztvárnil také záporáka ve filmu Blade Runner. Zemřel ve věku 75 let - pokojně po krátké nemoci.

16. srpna: Peter Fonda (†79)

Po dlouhém boji s rakovinou plic svět opustil také herec Peter Fonda. Motorkář z filmu Bezstarostná jízda zemřel ve věku 79 let. Z jeho současných rolí stojí za zmínku například ďábelský záporák ve filmu Ghost Rider, kde hrál po boku Nicolase Cage.

26. září: Jacques Chirac (†86)

Ve věku 86 let zemřel bývalý francouzský prezident Jacques Chirac, který dlouho bojoval se zdravotními potížemi. Prezidentem byl v letech 19952007.

9. prosince: Marie Fredrikssonová (†61)

Ani ke konci roku si zubatá nedala pokoj. V prosinci zasáhla svět zpráva o smrti švédské zpěvačky Marie Fredrikssonové z dua Roxette. Více než 17 let bojovala s rakovinou mozku. Nakonec těžké nemoci ve věku 61 let po dlouhém boji podlehla.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688