TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  21.12.2019 15:47:19

Počasí o víkendu a o vánocích: Bílé Vánoce budou. Ale jen na horách, zbytek území zaleje déšť. Předpověď počasí na týden

Vánoční týden bude ve znamení deště. Bílých Vánoc se podle meteorologů dočkáme pouze na horách. Nejnižší teploty se budou v průměru držet kolem nuly, spíše však nad ní.

Přes střední Evropu bude k východu postupovat brázda nízkého tlaku vzduchu, v jejím týlu k nám bude proudit chladnější vzduch od severozápadu. V úterý a ve středu ovlivní počasí u nás od západu až severozápadu okluzní fronta. V dalších dnech budou v severozápadním, později až západním proudění budou postupovat přes střední Evropu frontální systémy.

Nové informace k vánoční sněhové pokrývce

V nížinách je šance na sníh během Štědrého dne už nulová, na horách se sněhové vločky objeví. Na horách se občasné sněžení bude vyskytovat po většinu vánočního období. Sníh bude přibývat hlavně v polohách nad 1000 metrů.

Kolik by mělo napadnout sněhu během celých vánočních svátků (24.-26.12.) ukazuje přiložený obrázek, na hřebenech našich nejvyšších hor to může být i kolem 20 cm.

Praha, Brno i Ostrava jsou tedy na 0% možnosti ležícího sněhu. Železná Ruda nám klesla na 55 %. Beskydy a Lysá hora hlásí 90% možnost a Pec pod Sněžkou je na 99 %.

Počasí o víkendu 

Neděle

V neděli bude podle meteorologů zataženo až oblačno. V noci bude na Moravě a ve Slezsku pršet, na Vysočině zřejmě i sněžit. Sníh očekávají meteorologové v Jeseníkách. V noci a ráno řidiče v Čechách potrápí mlhy.

 

Počasí v týdnu

Na Šumavě a v Krušných horách nás čeká sněhová nadílka. Nejnižší noční teploty budou +3 až -1 stupně. Na východě Moravy a ve Slezsku bude o něco tepleji – až 5 °C. Vítr bude jen slabý.


Pondělí

Pondělní ráno bude zatažené až oblačné, místy i zaprší. Na horách se očekávají srážky četnější a postupně v polohách nad 800 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Bude vát čerstvý severozápadní až západní vítr, který bude k večeru slábnout.

 

Počasí o nánočních svátcích

Štědrý den

V úterý bude oblačno až zataženo, od západu bude pršet na většině území. V polohách nad 700 m budou i sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty spadnou k 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat 3 až 7 °C. Můžeme očekávat i mírný severozápadní vítr 2 až 6 metrů za sekundu.

Počasí 24.12.2019
 

Boží hod

Oblačné počasí se udrží i během středy. Na většině území bude pršet. Sněhu se opět dočkáme jen ve vyšších polohách. Postupně má však srážek a oblačnosti ubývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty se pak vyšplhají až k až 6 °C.

Štěpán

Ani ve čtvrtek nás nečeká oteplení. Podle meteorologů bude převážně oblačno s ojedinělými přeháňkami. Postupně od severozápadu budou přibývat srážky. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Podle ČHMŮ bude foukat mírný západní až jihozápadní vítr.

 

Počasí o příštím víkendu

Pátek až neděle

O víkendu bude oblačno až zataženo. Očekávat můžeme občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, ve středních a nižších polohách budou přes den srážky - smíšené nebo i dešťové. V závěrů víkendu bude hlavně pršet. Sněžit bude jen na horách. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C.

Počasí 28.12.2019
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688