Jonáš Mlýnek (LYNX)
Okénko investora  |  19.12.2019 13:24:11

27 nejlepších filmů a seriálů s investiční tématikou

Vzdělávání je klíčem k úspěchu na kapitálových trzích. Žádný investor se nikdy nedostane do stádia, kdy by se již nemohl naučit nic nového.

Filmů z investičního prostředí existuje obrovské množství. Kinematografické umění je jednou z možností, jak si investoři mohou zábavnou metodou osvojit nové vědomosti z jiného než ryze akademického hlediska.

V následujícím článku objevíte 27 filmů, seriálů a dokumentů, které mohou každý svým způsobem rozšířit vaše investiční obzory z jiného, než vyloženě vzdělávacího hlediska.

1. Miliardy (Billions, 2016-2020)

Billions je americký dramatický seriál. Ve čtyřech sériích natočených mezi lety 2016-2020. V seriálu sledujeme mocenský a politický zápas státního zástupce Chucka Rhoadse s manažerem spekulativních investičních fondů Bobbym Axelrodem.


2. Finanční krize (Inside Job, 2010)

Inside Job je americký dokumentární film z roku 2010 od režiséra Charlese Fergusona, který komplexně zkoumá finanční krize 3. tisíciletí, a co vedlo k jejich vypuknutí. Ferguson, který zahájil výzkum v roce 2008, říká, že film je o „systémové korupci v odvětví finančních služeb v USA a důsledcích této systémové korupce“.

Film v pěti částech zkoumá, jak změny v politickém prostředí a bankovní praktiky pomohly vytvořit finanční krize.


3. Vlk z Wall Street (The Wolf of Wall Street, 2013)

Vlk z Wall Street je americký biografický film z roku 2013 od režiséra Martina Scorseseho. Hlavním hrdinou je americký burzovní makléř Jordan Belfort, kterého ztvárnil Leonardo DiCaprio.

Film mapuje, jak Belfort a jeho firma Stratton Oakmont na konci 20. století fungovala na americké burze a postupně se dostala do ilegální oblasti korupce a podvodů na Wall Street.


4. Život Warrena Buffetta (Becoming Warren Buffett, 2017)

Becoming Warren Buffett je dokumentární film z roku 2017 o legendárním investorovi Warrenu Buffetovi a jeho životě.

Warren Buffett začínal jako ctižádostivý chlapec z Nebrasky, který byl posedlý čísly, a nakonec se stal jedním z nejbohatších a nejuznávanějších mužů na světě a nejznámějších investorů v historii.


5. Betting on Zero (2016)

Betting on Zero je americký dokument režiséra Teda Brauna z roku 2016. Dokument sleduje miliardáře a manažera hedgeových fondů Billa Ackmana, který spekuluje na pokles a následný pád společnosti Herbalife Nutrition.

Ackman tuto společnost označil jako tzv. pyramidový systém, jehož cílem je bankrot. Další částí filmu jsou spory Ackmana s generálním ředitelem Herbalife Nutrition Michaelem O. Johnsonem.


6. Velká krize (Too Big to Fail, 2011)

Too Big to Fail je americké biografické drama z roku 2011. Literární předlohou byla kniha Andrewa Rossa „Too Big to Fail: The Inside Story of How Wall Street and Washington Fought to Save the Financial System—and Themselves“ z roku 2009.

Film režírovaný Curtisem Hansonem pojednává o finančním krachu po pádu banky Lehman Brothers v roce 2008 se zaměřením na konání tehdejšího ministra finanční USA Henryho Paulsona a předsedy FEDu Bena Bernankeho.


7. Makléř (Rogue Trader, 1999)

Rogue Trader je britský biografický dramatický film z roku 1999 napsaný a režírovaný Jamesem Deardenem. Film se soustředí na život bývalého derivátového makléře Nicka Leesona ztvárněného Ewanem McGregorem a na kolaps Barings Bank v roce 1995, který způsobil ze své pozice vysoko postaveného zaměstnance na burze SIMEX.

 

Celý článek a dalších 20 nejlepších filmů, seriálů a dokumentů s investiční tématikou včetně trailerů naleznete na: lynxbroker.cz/nejlepší-filmy-pro-investory


Investování na finančních trzích zahrnuje rizika. Vaše celková ztráta může převýšit Váš celkový vklad.

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek působí jako ředitel české a slovenské pobočky LYNX. Akciovými trhy se zabývá již od roku 2007. Specializuje se zejména na americké trhy a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. V současnosti studuje program CFA.


LYNX

Logo LYNX

LYNX broker je specialista na online investování. Českým a slovenským investorům poskytuje nejširší nabídku trhů a instrumentů v kombinaci s extrémně nízkými poplatky. Umožňuje obchodovat akcie, opce, futures, forex, ETF, dluhopisy, certifikáty a další instrumenty na jediném účtu. Akcie a ETF je možné obchodovat od $5 v USA nebo od €6 v EU.


Získejte tipy na akcie a ETF zdarma

Chce získat aktuální tipy na akcie a ETF na tento týden? Investiční newsletter Breakout Trader přináší pravidelně každé úterý podrobnou analýzu čtyř akcií a jednoho ETF včetně konkrétních úrovní vstupu a výstupu. Zaregistrujte se k odběru zdarma a bez závazků na www.lynxbroker.cz/breakout-trader.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688