mmr.cz (MMR)
Dotace  |  19.12.2019 12:13:36

Evropská komise přidá České republice na projekty dalších 36,5 miliardy korun

V úterý a ve středu proběhlo v Praze Výroční setkání s Evropskou komisí. Čeští zástupci na něm seznámili představitele relevantních ředitelství Evropské komise s průběhem čerpání v jednotlivých operačních programech. Jednalo se také o připsání tzv. výkonnostní rezervy a dalších souvisejících tématech.

„V roce 2019 proběhlo vyhodnocení dosažení milníků stanovených na začátku programového období. Česká republika byla v jejich plnění velmi úspěšná. Splnila - a v některých případech i výrazně přesáhla - požadované hodnoty u více jak 90 % milníků. Díky tomu se nám od ledna navýší prostředky, které můžeme čerpat z fondů EU, přibližně o 6 %; to je více než 36,5 mld. uvedla náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů Daniela Grabmüllerová a dodala: „Nepřijdeme ani o prostředky, které se odvíjely od těch několika málo milníků, které se ne zcela naplnily. Vyjednáváme totiž s Evropskou komisí přesun prostředků do oblastí, kde se nám výrazně daří.“

České republice se také podařilo naplnit pravidlo N+3 u všech programů. Tímto byly vyčerpány všechny prostředky přidělené na rok 2016; žádné tedy „nepropadly“ zpět Evropské komisi. Na jednání bylo také představeno čerpání jednotlivých operačních programů, připravovaná aktualizace Dohody o partnerství a postup v zavádění finančních nástrojů - tj. výhodných úvěrů, záruk a rizikového kapitálu financovaného z fondů EU.

Za českou stranu se jednání zúčastnili zástupci řídicích orgánů jednotlivých operačních programů, Národního orgánu pro koordinaci Ministerstva pro místní rozvoj a Platebního a certifikačního orgánu a Auditního orgánu Ministerstva financí. Za Evropskou komisi se setkání zúčastnili představitelé Generálního ředitelství pro regionální a městskou politiku (DG REGIO), Generálního ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a sociální začleňován (DG EMPL), Generálního ředitelství pro zemědělství a rozvoj venkova (DG AGRI) a Generálního ředitelství pro námořní záležitosti a rybolov (DG MARE).
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688