pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  17.12.2019 00:00:00

Město Pardubice podpoří opravu svítkovského stadionu

17.12.2019 | Plochodrážní stadion ve Svítkově čeká ještě před začátkem nové sezony oprava tribun. Město na jejich obnovu uvolní individuální dotaci ve výši 400 tisíc korun, které Auto Moto Klub Zlatá přilba v AČR, jenž areál provozuje, využije na opravu jednotlivých ocelových konstrukcí, tak aby vše bylo připraveno na první závod, který se v areálu pojede v dubnu 2020.

Areál svítkovstvého stadionu pojme na 12 tisíc diváků a za sezonu se zde odehraje přes deset závodů, od dubnového Mezinárodního Mistrovství ČR Flat Track - EVS veteráni až po říjnové akce, které zahrnují věhlasnou Zlatou přilbu a Macec Cup. „Jak prokázaly kontroly, které jsou zde pravidelně prováděny, ocelové konstrukce tribun již volají po opravě, vykazují známky koroze, je třeba je očistit a znovu natřít ochrannou vrstvou, stejně tak je potřeba opravit zábradlí. Zlatá přilba přitom patří mezi významné akce našeho města, které do Pardubic lákají návštěvníky nejen z celé republiky, ale i ze zahraničí, proto jsme se rozhodli na opravu areálu z Programu podporu sportu uvolnit dotaci ve výši 400 tisíc korun,“ informuje náměstek primátora pro sport Jakub Rychtecký s tím, že zázemí areálu nevyužívají jen plochodrážníci, ale také hráči klubu Paramo Pardubice včetně jeho mládežnické základny, jejichž kabiny jsou součástí tribun.

Pardubice poskytly klubu dotaci již v předchozích letech, i tehdy dotační peníze posloužily především na zvýšení komfortu diváků. „Dotaci, kterou město v roce 2017 uvolnilo z téhož programu a která dosahovala výše 1 milionu korun, klub využil nejen na opravu střech či okapů, ale zejména na obnovu sedáků, přičemž ty stávající byly demontovány a nahrazeny novými, tak aby zde návštěvníci měli při sledování jednotlivých závodů větší komfort a mohli si tak akce v areálu stadionu maximálně užít. Další část těchto dotačních peněz klub investoval do prodloužení bezpečnostních mantinelů, což pro změnu umožnilo zvýšit bezpečnost závodníků,“ dodává náměstek primátora.

Historie Zlaté přilby přitom byla započata na dostihovém závodišti, a to v roce 1929, kdy do cílové rovinky jako první dorazil Zdeněk Pohl. Na stadion do Svítkova se jezdci přesunuli v roce 1964, od té doby se na stupních vítězů blýskla řada českých jezdců, včetně Jiřího Štancla, Tomáše Topinky, Milana Špinky, Antonína Kaspera ml. a v roce 2017 si prvenství ze Svítkova odvezl Václav Milík.

 

Tiskový úsek

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688