Ing. Jiří Mesároš (Dluhopisy.cz)
Okénko investora  |  09.12.2019 15:16:50

Zajímavé výnosy nabízí levandule

Zajímavé výnosy nabízí levandule

O investicích do zlata, nemovitostí či umění již slyšel každý. Až osmiprocentní zhodnocení investic však může nabízet také levandule. Přesto, že si s touto bylinou všichni spojují především Francii nebo Chorvatsko, i Česká republika se pomalu stává v tomto směru velmocí a na „fialovém zlatě“ se dají vydělávat miliony.      

V Čechách i na Moravě již kvete řada velkých farem pěstujících levanduli. Jedna z největších leží u středočeské Chodouně a vybudovaly jí dvě bývalé zdravotní sestry Helena Neumannová a Milena Krčálová doslova od píky.  

„Jako zdravotnice máme základy v medicíně, víme, že levandule má léčivé účinky, je schopna léčit problémy trávící soustavy včetně zákeřných rakovin žlučníku, slinivky, jater, střev, koliky a kameny. U nervové soustavy léčí úzkosti, deprese, nespavost, stres, přetíženost a vyhoření. Tyto problémy dnes postihují dvě třetiny obyvatelstva naší planety,“ vysvětluje Neumannová.  

O jejich výrobky z levandule v BIO kvalitě je velký zájem nejen doma, ale také v západní Evropě či USA. Aktuální kapacity už dnes nestíhají poptávku pokrýt a tak musí nový byznys zatím čekat. Kvůli prozatímní nedostatečné výrobní kapacitě musela Neumannová například odmítnout zakázku na 300 tisíc kusů od každého produktu pro americkou síť organic obchodů.  

Problém má vyřešit aktuálně vydávaná emise dluhopisů Levandule Chodouňská. Investoři si je mohou pořídit s 8% úročením.  Jejím cílem je získat prostředky na výstavbu farmy s manufakturou pro výrobu produktů zdravé výživy z Levandule Chodouňské v BIO kvalitě. Plánované tržby z prodeje letos přesáhnou 8 milionů korun a v roce 2020 by díky rozjednaným zahraničním kontraktům měly atakovat 50 milionů.  

V současné době Emitent levanduli pěstuje na pozemcích o rozloze 60 tisíc m2, ale suší, skladuje a přetváří ji na populární produkty, které představil v pořadu ČT Sama doma, v pronajatých prostorách v Praze.

"Největší kanadský producent želé bonbónů pro zklidnění kojenců by stál o celou naši sklizeň, stejně jako rakouská farmaceutická firma," říkají majitelky v rozhovoru pro iDnes.cz.  

 

    

Ing. Jiří Mesároš

Má více než desetileté zkušenosti z burzy a doma má diplom z Vysoké školy finanční a správní obor bankovnictví. V roce 2015 spoluzaložil inzertní portál Dluhopisy.cz, který pomáhá malým a středním podnikům s financováním a drobným investorům se zhodnocováním úspor, a dodnes jej provozuje.





Dluhopisy.cz

Je společnost provozující největší a nejstarší inzertní portál s korporátními dluhopisy v Česku. Na něm propojuje emitenty z řad malých a středních firem, jimž také nabízí administrativní pomoc při přípravě emise, a drobné investory, kteří chtějí zhodnotit své úspory. Za téměř pět let své existence už takto pomohla více než stovce firem najít tisíce investorů.

Více na https://dluhopisy.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688