TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  06.12.2019 08:54:17

Česko čeká další série demonstrací. Požadují demisi premiéra Babiše


Středeční zpráva o opětovném trestním stíhání Andreje Babiše vyvolala okamžitou reakci veřejnosti. Hned ten den se objevily termíny demonstrací, kde budou lidé požadovat premiérovu demisi. První je naplánovaná na úterý 10. prosince v Praze. Poté se uskuteční do konce roku ještě dvě demonstrace po celém Česku. A opět se očekává velké množství účastníků.

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman prozkoumal všechny spisové materiály a během toho zjistil několik nedostatků. Rozhodl se tedy zrušit rozhodnutí žalobce Jaroslava Šarocha a premiér Andrej Babiš je znovu trestně stíhán. "Máme toho dost," hlásí spolek Milion chvilek pro demokracii na svém webu. "Andrej Babiš si bere občany ČR jako rukojmí. Jeho problémy poškozují celou republiku. Trestně stíhaný člověk s obrovským střetem zájmů nemá v čele vlády co dělat," doplnil.

Spolek ohlásil další demonstraci, která se bude konat v úterý 10. prosince v 18 hodin. Původně se měli lidé sejít na Karlově náměstí. Kvůli obrovskému zájmu lidí ale organizátoři mítink nakonec přemístili na Václavské náměstí na stejný čas.

Známý je také hlavní cíl demonstrace. "Jasně odmítnout nepřijatelné a oslovit co nejširší veřejnost. Celá republika se musí dozvědět, jak Babišovy problémy poškozují každého z nás. Střet zájmů se dá přeložit jednoduše: Andrej Babiš krade z našeho společného pro sebe. Inkasuje, co mu nepatří. Platíme to my všichni. A ještě na to doplatíme. Taková sdělení musíme rozšířit co nejdál," napsal spolek na svém webu.

Naplánované jsou také další akce. "16. prosince přeneseme dynamiku protestů do obcí a měst mimo Prahu a krajská města. A nakonec se naše společná energie z obcí i Prahy slije na demonstracích v krajských městech, kterými tuto velkou šňůru ukončíme 19.12. (Tento den tedy nebudou demonstrace ani v Praze ani v obcích, ale jen v krajských městech.)," dodal spolek.

Poslední velká demonstrace se konala 16. listopadu na Letné. Tehdy na ní dorazilo podle odhadů 250 tisíc lidí z celé země. Podobný počet lidí dorazil také v červnu. 


 

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688