cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  05.12.2019 12:40:33

Francie bude testovat vlastní kryptoměnu už na jaře příštího roku

Už delší dobu se proslýchá, že francouzská centrální banka plánuje svůj vlastní pilotní projekt digitálního platidla. Nyní se guvernér této banky, pan François Villeroy de Galhau, rozvyprávěl o svých plánech tak trochu obšírněji.

Banka by tak měla začít pilotní projekt oficiálně testovat už během prvního čtvrtletí příštího roku 2020. Společnost Bank of France celý projekt rovněž potvrdila na svém oficiálním účtu na Twitteru.

Přichází digitální euro

Podle této zprávy se ovšem pilotní projekt digitálního eura zaměří zatím výhradně jen na hráče v soukromém finančním sektoru. Maloobchodní segment se potom dočká až později. Sám guvernér banky údajně také prohlásil, že projekt pro maloobchodníky a běžné obyvatele bude vyžadovat zvláštní míru obezřetnosti.

Prevence před projektem Libra

Cílem celého počinu je navíc prosazení francouzské národní suverenity nad mezinárodními iniciativami v oblasti digitálních měn. Jedná se pak samozřejmě především o projekt Libra, za kterým stojí sociální síť Facebook. Podle některých zpráv se do projektu už údajně zapojily i státy, jako jsou Německo, Itálie, Španělsko nebo Holandsko. Čeká nás tedy v blízké budoucnosti opravdu příchod digitální obdoby eura, kterou postupně začnou podporovat všichni velcí hráči v Evropské unii? A pokud se takové prostředí přece jen stane skutečností, má projekt Libra vlastně ještě nějakou šanci?

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste