rsd.cz (ŘSD)
Auto Moto  |  04.12.2019 00:00:00

Informace ohledně mýtného auditora a kontrolních vozidel

Informace ohledně mýtného auditora a kontrolních vozidel.

Jaká je aktuální situace ohledně mýtného auditora?
Tendr na mýtného auditora vyhlásilo Ředitelství silnic a dálnic v březnu letošního roku. Společnost Kapsch krátce na to tento tendr napadla u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěž pro jeho údajnou neregulérnost, v čemž jí úřad později dal zapravdu a tendr koncem června nepravomocně zrušil. Proti nepravomocnému zrušení soutěže byl ze strany Ředitelství silnic a dálnic podán rozklad, na jehož základě předseda úřadu konstatoval, že tendr byl vypsán regulérně, a že úřad musí daný případ posoudit znovu. Úřad tak následně učinil a v polovině listopadu podmínky soutěže vyhodnotill jako zákonné, proti čemuž se naopak odvolala společnost Kapsch. Vzhledem k průtahům přezkumného řízení, které stále ještě probíhá, bylo Ředitelství silnic a dálnic nuceno přistoupit k dočasnému řešení v podobě prodloužení smlouvy se stávajícím mýtným auditorem a to na dobu nezbytně nutnou, tzn. do okamžiku, kdy bude přezkumné řízení ukončeno a kdy bude možné s vítězem tendru uzavřít smlouvu na poskytování služeb mýtného auditora pro následujících deset let.
Kolik vozidel využije Celní správa ČR pro kontrolu mýtného?
Celní správa převzala a bude využívat 25 vozidel.
Co bude s nevyužitými vozidly z celkové flotily 40 automobilů?
Zbývajících 15 vozidel nebude využito k přímému výkonu kontrolní činnosti v Systému elektronického mýtného ode dne jeho spuštění, ale bude využito v rámci služeb obnovy vozidel poskytovaných ŘSD ČR. Dodavatel zajistí jejich zakonzervování, uloží jejich registrační značky do depozitu a tato vozidla na své náklady zaparkuje (garážuje) na parkovištích, které pro tyto účely sám zajistí, vč. jejich technické údržby. Vozidla určená k obnově budou takto zaparkována (garážována) až do okamžiku jejich využití v rámci Dodavatelem poskytovaných služeb obnovy. V rámci poskytování služeb obnovy vozidel bude Dodavatelem postupováno tak, že nejprve použije 15 vozidel určených k obnově a až následně bude dodávat zcela nová vozidla. Dodavatel je povinen provést pravidelnou obnovu kteréhokoliv vozidla tak, aby celkový počet vozidel aktivně používaných k výkonu kontrolní činnosti v Systému elektronického mýtného vždy odpovídal 25 vozidlům.
Jak se případně sníží platba za údržbu?
V první fázi provozu nového mýtného systému, kdy se společnost CzechToll bude starat o všech 40 vozidel (v případě 25 vozidel musí zajistit jejich bezproblémové fungování v každodenním provozu a v případě zbylých 15 vozidel musí zajistit jejich garážování a pravidelnou technickou údržbu) se zasmluvněná cena služeb měnit nebude. Tato cena začne klesat až ve chvíli, kdy se garážovanými vozidly začnou nahrazovat doposud provozovaná vozidla a to z důvodu jejich nevratného poškození nebo celkového opotřebení .

Publikováno: 4. December 2019, přímý odkaz

Archiv
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688