TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  27.11.2019 11:19:18

Předpověď počasí: Česko zasáhnou v příštím týdnu mrazy. Po teplém podzimu přichází sníh

Se začátkem prosince do Česka vtrhne prudké ochlazení. Hned z kraje příštího týdne klesnou teploty hluboko pod nulu. Zima nastoupí s plnou parádou a ani nížiny se nevyhnou sněhové nadílce, případně dešti se sněhem.

 

Počasí do konce týdne

Sníh se začne objevovat už od soboty, kdy se ho dočkají i nižší polohy pod 400 metrů. Meteorologové očekávají i smíšené přeháňky. Noční teploty by v sobotu neměly klesnout pod 2 stupně pod nulou.

 

V neděli se ochladí o něco více a častější budou i sněhové přeháňky, tentokrát i v polohách pod 300 metrů, kde se k vločkám přidá i déšť. Ve dne se budou teploty pohybovat mezi +3 a -1 stupněm, v noci teplota klesne až k -7 stupňům Celsia. 

Od pondělka se budou teploty držet kolem nuly, v noci meteorologové očekávají až -5 stupňů. Sněhové a smíšené přeháňky budou stále přibývat a to na celém území Česka. I přes prudké ochlazení vnímají meteorologové konec listopadu a začátek prosince jako teplotně nadprůměrný, vzhledem k ročnímu období. 

 

"V tomto týdnu jsme měli teplotně nadnormální počasí. Od pátku očekáváme studenou frontu, která přinese ochlazení a srážky. Od víkendu očekáváme dešťové přeháňky, které v noci mohou přejít ve sněhové," říká Jan Doležal z Českého hydrometeorologického ústavu. 

Sníh se objeví zejména na horách, meteorologové odhadují jeho množství do 3 až 5 centimetrů, v nížinách očekávají spíše déšť se sněhem. Nejchladnějším dnem bude neděle, kdy se budou teploty pohybovat mezi -3 a -7 °C. Směrem od západu se pak přižene další sněhová nadílka. 

Počasí v příštím týdnu 

Příští týden klesne teplota pod dlouhodobý teplotní průměr. Teploty se budou držet kolem -6 stupňů a to až do soboty, kdy se vystoupají až k nule, srážek ale bude spíše méně. Po "studené sprše" teploty budou zase pomalu stoupat, informuje Doležal. 

 

Historicky nejvyšší hodnota byla naměřena ve Fryčovicích na Frýdecko-Místecku roku 1961, kde bylo počátkem prosince 19,8 °C. Údaj o nejnižší naměřené prosincové teplotě pochází z roku 1927, kdy bylo v Krásně nad Bečvou naměřeno – 34 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688