TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  26.11.2019 12:52:54

Pokračování příště. Opravy dálnice D1 na Vysočině pro letošek končí

Dopravní omezení na dálnici D1 pro letošní rok končí. Doopravovalo se na Vysočině a v noci na dnešek skončila dopravní omezení také u Větrného Jeníkova na Jihlavsku a Velkého Meziříčí na Žďársku. Předpokládaný začátek dalších prací je od jara 2020.

Dopravní omezení bude do středy přetrvávat ještě u Brna. Oprava mostu na 27. kilometru u Hvězdonic na Benešovsku by měla skončit o víkendu.

Na opravovaném úseku dálnice D1 je aktuálně zprovozněno 90 km a opravy probíhají ještě na 61 km dálnice. Oprava D1 mezi Prahou a Brnem je rozdělena na 20 úseků. Aktuálně je jich dokončeno 13. Během roku 2020 by měly opravy probíhat na 7 úsecích dálnice, dohromady na 71 kilometrech 

Ředitel ŘSD Radek Mátl varuje, že příští rok bude pravděpodobně stavebně nejhorší sezónou celého procesu modernizace D1. Předpokládá se, že v roce 2021 budou v realizaci poslední tři úseky dálnice. 

Na území Vysočiny letos probíhaly opravy na čtyřech úsecích, dohromady na 43 kilometrech. Na všech úsecích od jara budou opravy pokračovat. Uplynulý víkend stavbaři odstraňovali provizorní dopravní značení. 

Ředitelství silnic a dálnic bylo loni nuceno vyměnit firmu, která pracovala na stále ještě rozestavěných 14 kilometrech mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Na zakázku bylo vydáno zhruba 1,75 miliardy pro sdružení tvořené českou společností Geosan Group, italskou Toto Costruzioni Generali a kazašskou SP Sine Midas Stroy, dalších 640 milionů stála část prací, které měla na svědomí firma Skanska.

Pro zbývající část ŘSD ještě hledá dodavatele. "Předpokládám, že ještě do konce letošního roku se nám podaří podepsat smlouvu," informoval Mátl v neděli.

Ředitelství silnic a dálnic aktuálně také pracuje na rozmisťování elektronických dopravních značek, které budu upozorňovat na zákaz předjíždění kamionů. Tyto značky se budou týkat dvou úseků D1 na Vysočině a platit budou při hustém provozu nebo špatných meteorologických podmínkách.

Funkční mají být od 1. prosince a opatření by mělo platit do konce února příštího roku. Cílem je snížit problémy v dopravě, které jsou způsobeny právě kamiony, které při snaze o předjíždění blokují provoz na celé dálnici.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688