Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
22.11.2019 07:41:04

Počasí: temná depresivní inverze a vyšší teploty

 

Počasí dalších dnů nechystá žádnou větší změnu. Stále se budeme potýkat s nízkou oblačností, mlhami, mrholením. Jen přechodně se někde může udělat polojasno díky rozpouštění nízké oblačnosti. Teploty budou na konec listopadu relativně vysoké. Nejčastěji mezi 6 až 10 °C. Jak je tomu při této situaci zvykem, na horách, jižní Moravě a Českomoravské vrchovině bude silný vítr od jihovýchodu. Západ republiky bude podle modelů mírně chladnější. Srážek bude minimum. Objevit se může hlavně slabé mrholení. Podle modelů by se mohl do počasí projevit zimní vpád kolem 5. prosince. To je ovšem tak daleko, že na upřesnění si budeme muset počkat.

Temné větrné počasí 

Zatím budou dny před námi dost jednotvárné. V sobotu bude zataženo nízkou oblačností, mlhavo, ojediněle mrholení. Přechodně se může oblačnost protrhat na polojasno, zejména na jihozápadě a východě. Teploty 6 až 10 °C, při polojasnu 12 °C. V neděli bude naprosto stejné počasí, zataženo nízkou oblačností, mlhavo, ojediněle mrholení. Přechodně se může oblačnost protrhat na polojasno. Teploty 6 až 10 °C, při polojasnu 12 °C. Stejné počasí bude i v pondělí s tím, že se během dne může objevit ojediněle první déšť. Srážek od úterý přibude. Teploty ale budou stále vysoké mezi 7 až 12 °C.

Počasí 23.11.2019

Zima zatím nepřijde 

Zima je zatím v nedohlednu a počasí si drží teplotní nadprůměry, jak je tomu stále častěji. Podzimní a zimní inverze jsou asi nejvýraznější depresivní počasí. Za teplem a sluníčkem se nyní musíte vydat leda do Egypta, Emirátů nebo exotiky. Ani lyžařská sezóna na našich horách zatím nemá šanci nikde odstartovat, protože během inverzí je na horách teplo a nelze zasněžovat. Nejbližší možností jsou tak alpské ledovce. Studený vpád kolem 5. prosince by mohl stáhnout ze severu první mrazivé počasí do střední Evropy. Situaci budeme sledovat. Jinak mezi odborníky panuje jasný názor, že zima bude převážně teplá.

Počasí 25.11.2019


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty