Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  21.11.2019 22:57:20

21. listopadu: Tohle potřebujete vědět nejen o čtvrtečním obchodování na amerických burzách

Akcie ve Spojených státech ve čtvrtek oslabily. Způsobila to řada smíšených a žádné konkrétní zprávy o pokroku v americko-čínských obchodních jednáních, které přiměly investory držet se spíše stranou. Nejistotu na trhu podpořil také diplomatický spor kvůli protestům v Hongkongu.

Index Dow odepsal o 0,2 % na 27 766,29 bodu, benchmark S&P 500 si pohoršil o 0,16 % na 3 103,54 bodu a index Nasdaq Composite ztratil 0,24 % na 8 506,21 bodu. Index volatility VIX vzrostl o 2,74 % na 13,13 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil o tři bazické body na 1,77 %.

V červených číslech zakončila čtvrteční obchodování většina hlavních sektorů, přičemž nejvíce klesly reality (-1,44 %). Proti trendu šlo odvětví energetiky, které stouplo o 1,5 %.

Americká Sněmovna reprezentantů schválila dva zákony na podporu protestujících v Hongkongu a poslala varování ohledně lidských práv v Číně. Rozhodnutí se nelíbí Pekingu, i tak Čína pozvala vyjednavače z USA na nové kolo osobních jednání o obchodu do Pekingu, uvedl list The Wall Street Journal s odvoláním na nejmenované zdroje. Peking doufá, že by se jednání mohlo uskutečnit ještě před Dnem díkůvzdání, tedy do čtvrtka příštího týdne.

Ve středu akcie klesaly kvůli zprávě, že USA a Čína pravděpodobně nedokončí první fázi obchodní dohody v letošním roce. Dařilo se akciím klenotnictví Tiffany (+2,62 %), a to díky zprávě agentury Reuters, že luxusní gigant LVMH přesvědčil firmu po zvýšení své nabídky na převzetí, aby mu umožnila nahlédnout do jejího účetnictví.

Americký dolar ve čtvrtek na devizovém trhu oslaboval ke koši hlavních měn, později se mu však podařilo ztráty smazat. Investoři se soustředí na nejnovější vývoj v obchodním sporu mezi Spojenými státy a Čínou, který trvá už téměř rok a půl a zatím stále není jasné, kdy se rozpory podaří vyřešit.

Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, stoupl o 0,1 procenta na 98 bodů. Vůči euru dolar posílil o 0,2 procenta na 1,1058 USD a k jenu stoupl o 0,1 procenta na 108,62 JPY. Kurz eura vůči jenu zůstal téměř beze změny na 120,11 JPY.

Další článek: Spojené státy jsou v závěrečné fázi hospodářského cyklu: 8 grafů jako důkaz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688